Prima paginăEducatie

Supraveghere severă la bacalaureat

Dimensiune text

Sălile în care se vor da probele scrise de la bacalaurat și de la evaluarea națională vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video.

 

 

Ministerul Educației nu coboară ștacheta în ceea ce privește exigența față de modul de organizare a examenului de bacalaureat. Toate sălile în care se vor desfășura probele examenului vor fi dotate în mod obligatoriu cu sisteme de supraveghere video. Camerele de supraveghere nu vor fi folosite doar la bacalaureat ci, începînd din această vară, și la Evaluarea națională susținută de absolvenții de gimnaziu. Măsura a fost reamintită la prima întîlnire a noului ministru al Educației cu inspectorii școlari generali din țară.

„Modul de organizare a examenului de bacalaureat, dar și a evaluării naționale și a titularizării, a reprezentat principalul subiect de discuție al întîlnirii de la Ministerul Educației. Ministrul Cătălin Baba s-a declarat un continuator al reformelor începute de ministrul Funeriu. Asigurarea unor examene corecte este unul dintre obiectivele trasate de conducerea ministerului”, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Examenele naționale încep la finele lunii iunie, odată cu proba la limba română din cadrul Evaluării naționale, programată pentru 25 iunie. Pe 27 iunie absolvenții de gimnaziu vor avea proba la matematică, urmînd ca rezultatele să se afișeze pe 29 iunie.

Bacalaureatul începe pe 11 iunie, odată cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Între 13 și 15 iunie se desfășoară proba pentru evaluarea competențelor lingvistice în limba maternă, între 18 și 22 iunie candidații vor face dovada competențelor digitale, iar între 25 și 27 iunie vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise încep pe 2 iulie, cu lucrarea la limba și literatura română. Pe 4 iulie candidații vor avea proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar pe 6 iulie vor avea proba la alegere a profilului.

Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0