Prima paginăSanatate

Supraveghere epidemiologică extinsă la Școala „Costache Negri”

Dimensiune text

Medicii epidemiologi nu exclud ca focarul de hepatită depistat săptămâna trecută în strada Fabricii să se extindă, având în vedere că perioada de inclubație a virusului hepatic tip A este de până la 45 de zile.

 

Foto: Școala „Costache Negri”

 

Cu toate acestea, până acum, numărul cazurilor de copii cu vârste între doi și 14 ani care s-au îmbolnăvit în strada Fabricii s-a oprit la opt și se așteaptă confirmarea în cazul a două suspiciuni.
„La începutul acestei săptămâni, au venit și rezultate probelor de apă pe care le-am recoltat de la cișmelele din zonă. Rezultatul a relevat faptul că apa nu conține agenți patogeni periculoși și este bună de băut. Pentru o mai bună supraveghere medicală, am decis să extindem controalele la Școala «Costache Negri». Întrucât este o școală mică, asistentul medical de acolo avea program de vizită doar o singură dată pe săptămână. Acum am decis ca, până la încheierea anului școlar, asistentul medical să meargă la școală de cel puțin două ori pe săptămână”, a precizat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0