HomeEducatie

Suplimentare de centre pentru evaluarea psihosomatică a copiilor

Evaluarea psihosomatică a copiilor, premergătoare înscrierii la școală, se va face în 20 de centre, față de opt, cîte au fost planificate inițial. Cele mai multe dintre centrele nou adăugate pe listă sînt în mediul rural.

 

 

Datorită numărului mare de solicitări venite din partea părinților copiilor de 5 și 6 ani, referitoare la evaluarea psihosomatică a copiilor în vederea înscrierii în clasa I sau în clasa pregătitoare, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț a decis suplimentarea centrelor în care va avea loc evaluarea copiilor.

Pe lîngă centrele prevăzute inițial, în școlile din oraș, s-a luat decizia de a înființa centre și în comunele aflate la distanță mare de oraș și din care au venit cereri numeroase. În zona Romanului, în afară de centrul de la Școala nr. 9, vor fi înființate centre și la școlile Bîra, Români, Săbăoani și Ion Creangă.

Cele opt centre, cîte s-au propus inițial, s-au dovedit prea puține, în raport cu numărul de copii, peste 600, ce se cereau evaluați. De asemenea, dorim să evităm un drum lung și obositor la care ar urma să fie supuși copiii. Nici părinții și nici copiii nu trebuie să fie speriați de ceea ce presupune evaluarea. Nu este vorba de nici un test, totul se face prin joc, specialiștii vor discuta cu copilul și cu părinții astfel încît să fie aleasă cea mai bună soluție pentru copil. Din partea noastră nu există nici un interes ascuns și nici o presiune, ne interesează doar binele copilului„, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.

Evaluarea psihomatică a copiilor este obligatorie în două situații, pentru copiii care au împlinit vîrsta de 6 ani pînă la 31 august 2012, dar nu au frecventat grupa pregătitoare, iar părinții solicită înscrierea în clasa I, și pentru copiii care împlinesc vîrsta de 6 ani după 1 septembrie 2012 și părinții solicită înscrierea la grupa pregătitoare.

Comentarii

WORDPRESS: 0