HomeRoman

Supărați pe apă

Din ce în ce mai multe avarii ale rețelelor de apă din municipiu afectează romașcanii. Echipele Apa Serv încearcă să remedieze defecțiunile cît mai repede. Reprezentanții municipalității susțin că, pînă anul viitor, o mare parte din rețeaua de apă a orașului va fi modernizată.

 

De cîteva ori în fiecare săptămînă, cîte o avarie a rețelei de apă din municipiu dă bătăi de cap atît echipelor Apa Serv, cît și romașcanilor care, deseori, rămîn fără apă la robinete.
Unele dintre intervenții sînt anunțate din timp pe site-ul companiei Apa Serv, astfel încît romașcanii să își poată face provizii de apă. Alte cazuri de acest gen sînt, însă, cunoscute de locuitorii orașului doar cînd deschid robinetul, dar apa nu curge. Marți, echipele Apa Serv au fost alertate privind trei astfel de avarii în rețea – pe străzile Dumbrava Roșie și Mihai Viteazu. Miercuri, o altă avarie a fost sesizată pe strada Alexandru cel Bun, în zona Episcopiei, iar joi au fost sesizate pierderi în rețeaua de apă în zona blocului 50 de pe bulevardul Roman Mușat.

Echipele Apa Serv încearcă să remedieze defecțiunile în timp cît mai scurt. Reprezentanții municipalității susțin că, pînă anul viitor, o importantă parte din rețeaua de apă din municipiu va fi modernizată. Aceștia afirmă, însă, că modernizarea unor segmente din rețea poate conduce la creșteri ale presiunii apei ce afectează conductele mai vechi.
Este normal să se înregistreze și astfel de avarii, avînd în vedere vechimea conductelor de apă din oraș. Pe de altă parte, conductele vechi sînt suprasolicitate ca urmare a creșterilor de presiune a apei din segmentele noi de rețea. Nu putem acuza pe nimeni în cazul acestor avarii. Problemele de acest gen se vor diminua treptat, pe măsură ce rețelele de apă din oraș vor fi modernizate. Rețeaua de apă de pe străzile incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este în plin proces de reabilitare și modernizare, fiind vorba despre rețelele de pe 30 de străzi din oraș. Lucrările pe aceste 30 de străzi se vor încheia anul viitor. În plus, și compania județeană Apa Serv va reabilita, moderniza și extinde rețelele de apă și canalizare zeci de străzi din zonele Bălcescu, Primăverii și Islazului. Și cînd facem lucrări în propriile case apare un disconfort, deci apariția unor astfel de probleme în rețeaua de apă sînt normale în condițiile actuale. Prioritar este să modernizăm orașul, pentru că liniștea într-un oraș este soră cu moartea acestuia. Romanul se modernizează într-un ritm dinamic, deci astfel de avarii nu trebuie să sperie pe nimeni„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Zona Nicolae Bălcescu nu a mai beneficiat de intervenții la rețelele de apă și canal din anul 1962. Acest cartier se va bucura de două proiecte majore: un proiect pe fonduri europene, prin care se va realiza rețeaua de canalizare, lucrări care se desfășoară de către compania județeană ApaServ, și un proiect pentru realizarea rețelei de apă, care se va derula prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).
În cadrul aceluiași proiect derulat prin AFM se vor realiza și rețelele de apă și canalizare în zona Primăverii – Islazului. În cartierul Nicolae Bălcescu, 21 străzi vor fi echipate cu rețea de apă și canalizare. În noul cartier Primăverii – Islazului, rețeaua de apă, în lungime de 11,7 kilometri, se va exinde pe 32 de străzi, iar rețeaua de canalizare, în lungime de 8 kilometri, se va extinde pe 11 străzi.
Rețeaua de apă și canalizare va fi modernizată și pe cele 30 de străzi incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, adică în zona cuprinsă în perimetrul Scuar Hotel – Favorit – strada Ștefan cel Mare.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • ROMAN MUSAT 12 ani ago

    Pe Roman Musat la blocul 48, nu avem apa de aproape 48 de ore. Miercuri noapte nu a fost deloc, joi de la 9 la 14.00 a curs apa cu presiune scazuta iar de joi de la 14 pana acum Vineri la ora aceasta nu am mai avut apa. Am sunat la APA SERV si mi s-a spus ba ca lucrarile s-au finalizat si ca nu e de la ei, ba ca au uitat sa dea drumu la apa. Nu mi se pare normal ca in conditiile in care afara sunt 37 de grade sa nu avem apa la robinete pentru atata timp din cauza ca baietii care lucrau prin zona erau bine racoriti de cateva peturi de bere si au uitat sa dea drumu la apa. LA ACEASTA ORA 07.00 – 13.07.2012 INCA NU AVEM APA. VA RUGAM SA NE AJUTATI CA SUNAM DEGEABA LA APA SERV.

  • maria zaharia 12 ani ago

    pai da ..APA SERV…cine sa te anunte ca opresc apa ,ei nu stiu decat sa incarce facturile,ar fi bine ca tot consumatorul sa tina o evidenta a facturilor sa vada fiecare cu cat este incarcata factura…….pai ce daca nu sa umblat din 1962 la reteaua de apa…..ohooo inseamna ca au facut treaba buna cei de atunci…si sa gasit acu APA SERV sa mai spele niste bani acolo …..va dati seama iar sparge strazi…iar utilaje care consuma benzina…iar muncitori care sa doarma la soare si sa ia salar …..dar de.. suntem in Romania si apa serv la picioare..