Prima paginăNeamt

Sucuri periculoase pentru copii

Dimensiune text

La sfîrșitul lunii iulie și în luna august, inspectorii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor (CPC) Neamț au efectuat mai multe controale tematice la distribuitorii de ape minerale și sucuri.

 

În ceea ce privește comercianții de apă minerală, plată și de izvor îmbuteliată, au fost verificați 16 operatori economici, urmărindu-se condițiile de depozitare, modul de etichetare și dacă respectă standardele de calitate. Potrivit lui Gelu Moldoveanu, comisar șef al CPC Neamț, cele mai multe abateri s-au descoperit la modul de etichetare, unele etichete avînd caractere extrem de mici, iar altele fiind transparente și greu de citit.

În urma neregulilor constatate, s-au aplicat zece avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 8.500 de lei. De asemenea, s-au retras de la comercializare 579 de de litri de apă, care fusese expusă prea mult la soare.

În ceea ce privește controalele la sucuri, au fost verificați 13 operatori economici, printre aceștia aflîndu-se depozite en-gross, benzinării și magazine comerciale. S-a urmărit modul de depozitare, etichetare și respectare a calității. La unele sucuri s-a constatat că au înscrise pe etichetă două substanțe, dar nu era specificat că ele modifică activitatea și comportamentul copiilor, deși acest lucru este obligatoriu. În urma neregulilor, 20 de litri de suc au fost retrași definitiv de la comercializare, iar alți 1.272 de litri au fost retrași temporar. De asemenea, s-au aplicat opt avertismente și opt amenzi în valoare totală de 13.500 de lei„, a declarat comisarul șef Gelu Moldoveanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • emi 9 ani

    Banu sa iasa!Si uite asa se imbogatesc ticalosii pe sanatatea noastra!