Prima paginăPolitica

Subprefecții USR PLUS ai județului Neamț au fost destituiți

Subprefecții USR PLUS ai județului Neamț au fost destituiți

Dimensiune text

Joi, 9 septembrie, subprefecții județului Neamț, Ioan Meraru și Florin Zaharia, ambii din partea USR PLUS, au fost demiși, în urma unei hotărâri adoptate în ședința de guvern.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, în urma ședinței de joi a Cabinetului, destituirea tuturor prefecților și subprefecților USR PLUS din țară, precum și a secretarilor de stat din partea formațiunii politice. Decizia vine pe fondul retragerii sprijinului politic de către USR PLUS pentru premierul Florin Cîțu, în urma adoptării de către guvern a controversatului program „Anghel Saligny”, de finanțare pentru autoritățile locale. Adoptarea acestui program de finanțare a declanșat săptămâna trecută criza politică ce a culminat cu demisiile miniștrilor USR PLUS și demararea procedurilor pentru moțiunea de cenzură înaintată de formațiunea politică alături de AUR.

Subprefecții de Neamț Ioan Meraru (46 de ani, economist) și Florin Zaharia (47 de ani, navigator) fuseseră numiți în funcții la începutul lunii martie a acestui an, pentru a-l seconda pe prefectul PNL George Lazăr. În urma deciziei de demitere a sa din funcție, Ioan Merau a transmis următorul mesaj: „Am luat astăzi act de decizia de revocare din funcția de subprefect alături de cei 41 prefecți și subprefecți USR-PLUS. După demisiile și destituirile din ultimele zile, revocările de astăzi nu au fost chiar niște surprize. Deși șase luni de activitate ca subprefect poate părea puțin, în această perioadă am gestionat multe provocări. Coordonarea celor două servicii publice comunitare unde am încercat să găsesc soluții pentru îmbunătățirea activității, gestionarea situațiilor privind inundațiile, activitățile pentru sprijinirea vaccinării, dar și medierea între mediul de afaceri și instituțiile statului sunt doar o parte dintre aceste provocări. Nu aș fi reușit aceste lucruri singur și de aceea vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit sprijinul și încrederea. În această poziție de demnitate publică nu am făcut politică, ci mi-am respectat promisiunea făcută nemțenilor, respectând principiile pentru care am intrat în politica. Funcțiile vin și pleacă, însă este foarte important ca atunci când faci bilanțul să nu ai nicio remușcare”.

Joi dimineață, Florin Zaharia a comentat malițios despre iminenta sa destituire, făcând referire la numărul persoanelor din Prefectura Neamț care s-au vaccinat anti COVID-19, în urma vizitei la un centru de vaccinare: „Campania de vaccinare merge mai departe. În acest moment, vaccinarea este singura soluție. Școala va începe în scurt timp, iar anul acesta adăugăm listei de pregătiri și o vizită la centrul de vaccinare. În ideea că astăzi vor fi demiși prefecții și subprefecții USR PLUS, țin să anunț că după asta media persoanelor vaccinate din Instituția Prefectului Neamț se va reduce cu 10%”.

Hotărârile de demitere a subprefecților au fost publicate încă de joi după-amiază în Monitorul Oficial.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0