Studii europene pentru liceeni

Liceenii din „Roman-Vodă” ar putea avea la şcoală cursuri de studii europene.

 

 

Proiectul implementării acestei discipline opţionale a fost discutat la sfîrşitul săptămînii trecute la Cluj Napoca, în cadrul evenimentului „Rebranding Europa: Liceele în Uniunea Europeană”, organizat de către Centrul „Altiero Spinelli” de Studiere a Organizării Europene a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca, la care au participat membrii echipei de implementare a proiectului şi 17 profesori de liceu.

Acţiunea a avut ca scop familiarizarea participanţilor cu proiectul şi dezbaterea modelelor de predare a studiilor europene la nivel liceal în diferite state membe ale Uniunii Europene. Întîlnirea s-a finalizat prin planificarea unei discipline opţionale despre Uniunea Europeană în liceele partenere, prin propunerea de tematici, a unei metodologii de predare, a unui manual structurat pe două module şi a unei platforme online. Proiectul este dedicat ciclului liceal de învăţămînt, propunînd implementarea unui model sustenabil de predare a studiilor europene în liceele din România„, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, participantă la întîlnire.

La întîlnire au participat profesor doctor Adrian Liviu Ivan (Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca), profesor doctor Iordan Bărbulescu (SNSPA, Bucureşti) şi profesor doctor Ioan Horga (Universitatea Oradea), precum şi Michael Hindley, fost membru al Parlamentului European.


COMENTARII

WORDPRESS: 0