HomeSocial

Studenție „de probă” pentru două romașcane

Amalia Popa, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, și Gabriela Șoltuz, studentă în anul I la Facultatea de Litere din București,  vor participa, timp de o săptămînă, la cursurile și spectacolele studenților actori de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie din București.

 

 

Săptămîna de teatru reprezintă premiul pe care cele două romașcane, membre ale trupei de teatru „Gong”, l-au obținut în luna septembrie, în urma prestației din cadrul Festivalului de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni.
Cele două fete – „directoarea” și „inspectorul școlar” din piesa „O inspecție școlară” – au obținut premiul de interpretare și au primit invitația de a petrece o săptămînă printre actori din partea actriței Carmen Trocan, membră a juriului și profesor la universitatea bucureșteană.
Aștept cu nerăbdare și cu foarte mare emoție această săptămînă, care înseamnă pentru mine o experiență nouă și care îmi poate schimba viața. Inițial, mi-am dorit să dau examen de admitere la teatru, dar, în același timp, mă gîndesc și la alte facultăți care să-mi asigure o carieră mai bine plătită. Poate această experiență mă va influența definitiv în alegerea carierei„, a spus Amalia Popa.

Programul în capitală al celor două fete va începe pe 20 februarie. Ele vor participa la spectacole, la cursuri, la repetiții, singurele cheltuieli pe care ar trebui să le suporte din buzunar fiind transportul la București.

Comentarii

WORDPRESS: 0