HomeRoman

Străzile orașului sînt pregătite să facă față iernii

Sute de tone de material antiderapant au fost deja achiziționate de municipalitate. Prioritate la deszăpezire vor avea străzile din zona unităților sanitare și școlare, cele din zona instituțiilor publice și cele din cartierele cu mulți locuitori.

 

 

Primăria Roman a început, de săptămîna trecută, pregătirile necesare astfel încît străzile din oraș să facă față sezonului rece. Zeci de tone de sare și sute de tone de material antiderapant sînt deja achiziționate pentru menținerea în bune condiții a traficului rutier și pietonal timp de o lună și jumătate de iarnă grea. În plus, fîntînile arteziene din municipiu se vor închide din această săptămînă, urmînd să fie golite de apă și curățate, astfel încît funcționarea lor să se desfășoare în bune condiții anul viitor.

Am achiziționat 50 de tone de sare, pe lîngă cele 30 de tone de sare pe care le mai aveam în stoc. Mai avem, de asemenea, 12 tone de clorură de calciu și 800 de kilograme de inhibitor de coroziune. Aceste cantități ne-ar ajunge pentru anul 2012, pentru o lună și jumătate de iarnă grea. Am încercat să ne pregătim, astfel încît iarna să nu ne ia prin surprindere. De asemenea, a fost realizat deja un plan operativ de acțiune pe timpul iernii, în cadrul căruia au fost stabilite drumurile din oraș care sînt prioritare în procesul de deszăpezire și viabilizare a traficului. Acestea sînt drumurile din zona unităților sanitare și școlare, cele din zona instituțiilor publice și cele din zona cartierelor cu cele mai multe locuințe„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0