Prima paginăSport

Ștrandul trece de la CSM Roman la Primărie, după o decizie a Curții de Conturi

Ștrandul trece de la CSM Roman la Primărie, după o decizie a Curții de Conturi

Dimensiune text

Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova” din Roman va ieși din administrarea Clubului Sportiv Municipal Roman, în a cărui administrare s-a aflat de la înființare, și va fi preluat de Direcția de Servicii Edilitare a Primăriei.

Măsura a fost luată în ședința Consiliului Local Roman de miercuri, 31 martie, pe a cărei ordine de zi s-au aflat trei proiecte de hotărâre în acest sens, și are la bază o decizie a Curții de Conturi, rămasă definitivă la începutul acestui an, urmare auditului financiar asupra activității din 2018 a Primăriei.

Conform deciziei Curții de Conturi, „activitatea CSM Roman nu este compatibilă cu administrarea Complexului Sportiv si de Agrement «Moldova» , raportat la destinația acestui complex – respectiv zona de agrement și anume: ștrand, zona de picnic ce vizează 30 foișoare dotate cu grătar, zona de activități comerciale-închiriere căsuțe, de alimentație publică (restaurant), zona de parcări”. De asemenea, „niciuna din zonele menționate nu poate fi considerată ca aptă pentru activități sportive de performanță și nici calificate ca fiind conexe acestor tipuri de activități”, mai spune decizia Curții de Conturi – după cum se arată în referatul de aprobare al unuia dintre cele trei proiecte de hotărâre referitoare la Complex, dezbătute în ședința de miercuri.

Unul dintre proiecte a prevăzut modificarea HCL nr. 219/2015 privind înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Roman, instituţie publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Roman, aducând modificări în organigrama şi statul de funcţii ale CSM Roman, în urma preluării în cadrul Primăriei a Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”.

Al doilea proiect a prevăzut preluarea Complexului Sportiv și de Agrement Moldova în administrarea Consiliului Local Roman, precum și trecerea personalului complexului în cadrul Direcției Servicii Edilitare a Primăriei, prin cel de-al treilea proiect, cu referire la modificarea HCL/2019 privind aprobarea funcţiilor publice, a organigramei, statelor de funcţii pentru aparatul de specialitate şi serviciile publice subordonate fără personalitate juridică.

Astfel, în cadrul Direcției de Servicii Edilitare a Primăriei va funcționa Serviciul Complex de Agrement Ștrand Moldova, compus din 30 posturi contractuale: un post ocupat de șef serviciu, grad II; 2 posturi ocupate de casier; 4 posturi vacante de casier, pe perioadă determinată; 4 posturi ocupate de muncitor calificat treapta II; un post ocupat de muncitor calificat treapta III; 3 posturi ocupate de muncitor calificat treapta IV; 4 posturi vacante de muncitor calificat treapta IV, pe perioadă determinată; 4 posturi ocupate de muncitor necalificat treapta I; 6 posturi ocupate de îngrijitor; 1 post vacant de îngrijitor, pe perioadă determinată.

Toate cele trei proiecte de hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de consilierii locali.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0