HomeActualitate

Străinii își petrec vacanța de vară la spitalul din Barticești

Spitalul de recuperare din localitate a devenit punct de atracție pentru turiștii din străinătate.

 

În toamna anului trecut, Fundația „Speranța bolnavilor” inaugura, la Barticești, unul din cele mai moderne spitale de recuperare din zonă. Investiția de un milion de euro s-a dovedit una extrem de inspirată, pentru că, în scurt timp, sute de pacienții au beneficiat de serviciile de recuperare oferite de spital.
Principalele atracții ale spitalului rămîn bazinul cu apă sărată și procedurile de recuperare efectuate cu aparate ultramoderne, existînd și multe programări la cerere. Mai nou, și străinii s-au arătat interesați de serviciile medicale oferite de spital, mulți dintre aceștia programîndu-și concedii la Barticești, în lunile de vară. Acest lucru a luat prin surprindere pînă și conducerea spitalului, care spune că așteaptă turiști din Italia și Germania.

În ultima perioadă, spitalul de recuperare merge foarte bine, pentru că avem foarte multe solicitări. Acum, locurile de cazare sînt programate în proporție de 85%, dar, la vară, toate cele 40 de locuri de cazare vor fi ocupate. Recent, am primit vizita unor oaspeți din Italia, care s-au arătat interesați de ceea ce facem noi și deja 15 dintre ei și-au programat vacanțe de cîte zece zile, la vară. Acum am primit vizita unor oaspeți din Germania, care și-au exprimat și dorința de a-și petrece concediul la noi. Nu ne-am așteptat nici noi ca spitalul să fie atît de apreciat. Spitalul din Barticești poate deveni un punct de atracție turistică important, întrucît se află în apropierea Iașiului, a mănăstirilor mai cunoscute, iar între vizite turiștii se pot relaxa și recupera„, a apreciat părintele Mihai Budău, directorul spitalului de recuperare din Barticești.

Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 0