Strada Mihai Viteazu și o porțiune din DJ 207A, date CJ Neamț pentru a fi reabilitate

HomeEconomie

Strada Mihai Viteazu și o porțiune din DJ 207A, date CJ Neamț pentru a fi reabilitate

 

 

Un proiect de hotărâre inițiat de consilierii Constantin Holban (PSD) și Grațian Iacob (PNL) prevede darea în administrarea Consiliului Județean (CJ) Neamț a unui drum ce se află în administrarea municipalității romașcane. Acest segment de drum se întinde de la intersecția cu DN2 – în zona Gării, purtând pe o parte a sa denumirea din nomenclatorul stradal – strada Mihai Viteazu și continuă după sensul giratoriu de la intersecția străzilor Mihai Viteazu, Primăverii și Islazului, până la calea ferată Roman – Buhăiești. Segmentul aflat în administrarea Municipiului Roman are o lungime de 4.08 kilometri.

Prin proiect se propune Consiliului Local să aprobe trecerea în administrarea directă a Consiliului Județean Neamț a sectorului de drum pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare necesare. „Pe porțiunea cuprinsă între km 0 + 000 și km 2 + 200 sunt necesare lucrări de reabilitare de amploare. Drumul este îmbrăcat cu asfalt, cu fundații diferite pe sectoare ale lui. Pe sectorul cu pavele abnorme (roci eruptive din granit) se impune realizarea unui sistem rutier nou. După aprecierile noastre, pe celelalte sectoare ar fi suficiente lucrări de refacere a stratului de uzură. Strada este încadrată cu trotuare și aliniamente de spații verzi, cu o lățime de 2 metri pe fiecare parte. Și trotuarele trebuie reabilitate. Ținând seama de complexitatea lucrărilor, ce nu se încadrează în categoria întrețineri curente, ci sunt de tip investițional, se impune ca lucrările să fie realizate de proprietar, respectiv Consiliul Județean Neamț”, se arată în expunerea de motive.

Dacă și consilierii locali vor aproba acest proiect, atunci municipiul Roman își ia angajamentul să efectueze lucrări pentru preluarea apelor pluviale în sectoarele în care canalizarea lipsește sau funcționează deficitar. Proiectul va fi discutat în ședința de Consiliu Local de miercuri, 19 decembrie, de la orele 13.00, ședință publică.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0