Prima paginăActualitate

Strada Mihai Eminescu va avea sens unic și pe sectorul Tudor Vladimirescu – Republicii

Strada Mihai Eminescu va avea sens unic și pe sectorul Tudor Vladimirescu – Republicii

Dimensiune text

 

Numărul autoturismelor a crescut semnificativ în ultimii ani, însă infrastructura orașelor a rămas aceeași, astfel încât traficul a devenit o problemă și pentru comunități relativ mici, cum e Romanul. În lipsa unor variante de a redimensiona străzile, autoritățile iau în considerare instituirea unor noi sensuri unice pe unele artere.

O variantă luată în calcul este stabilirea unui sens unic pe strada Mihai Eminescu. „Vom intra cu un sens unic pe strada Mihai Eminescu, segmentul cuprins între Tudor Vladimirescu și bulevardul Republicii, pentru că acolo avem deja creat sens unic pe strada Ion Creangă, deci poate exista un anumit circuit. E un segment de drum foarte îngust în zonă și de aceea am luat această decizie. În condițiile în care vor mai exista situații punctuale unde vom putea interveni prin amenajarea de sensuri unice, o vom face”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta spune că în primăvara trecută s-a încercat instituirea unui sens unic și pe strada Tineretului, însă propunerea nu a avut succes, traficul fiind și mai mult îngreunat. „Știți că am avut o tentativă, în primăvara acestui an, de a vedea cum funcționează un sens unic pe strada Tineretului și s-a constatat că, deși erau în intersecții polițiști de la Poliția națională și Poliția Locală, tot nu s-a reușit decongestionarea pe un singur sens. Nu putem să luăm niște măsuri fără a face niște probe înainte. Am făcut probele atunci și s-a demonstrat că traficul a fost mult mai aglomerat cu sens unic”, a mai spus edilul.

O altă stradă care va avea sens unic după ce a fi modernizată este Eternității, iar sensuri unice vor fi stabilite și pentru străzile perpendiculare, tot în ideea fluidizării traficului.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0