Prima paginăSocial

Strada Bogdan Dragoș, reabilitată de Ministerul Transporturilor până la finalul anului

Strada Bogdan Dragoș, reabilitată de Ministerul Transporturilor până la finalul anului

Dimensiune text

 

Consilierii locali romașcani au dezbătut, în ședința extraordinară de miercuri, 14 octombrie, un proiect de hotărâre privind „predarea unui sector de drum național, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Roman (…) în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC), prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în vederea executării lucrărilor de reparații”.

Este vorba despre sectorul drumului național DN 15D de pe teritoriul municipiului Roman, de la kilometrul 46 + 828 de metri la kilometrul 50 + 947 de metri, în lungime de 4,119 kilometri, adică traseul străzii Bogan Dragoș de la podul spre Gâdinți până în centrul orașului, la intersecția cu bulevardul Roman Mușat. Investiția ar urma să aibă loc în perioada imediat următoare, darea în administrarea CNAIR a sectorului menționat făcându-se pe o perioadă de 60 de zile. Suprafața de asfaltat a străzii este de 2,8196 hectare.

„Sectorul de drum din DN 15D situat în intravilanul Municipiului Roman se află în proprietatea publică a statului român și în administrarea Municipiului Roman. Acest segment de drum – strada Bogdan Dragoș – se întinde de la intersecția cu Bd. Roman Mușat până la culeea podului peste râul Siret (…). În acest an CNAIR SA intenționează să realizeze refacerea stratului de uzură pe tot sectorul situat în Municipiul Roman. Pentru aceasta este necesară predarea sectorului de drum în administrarea MTIC, prin CNAIR SA, pe perioada executării lucrărilor. Propunem Consiliului Local să aprobe predarea în administrarea directă a MTIC, prin CNAIR SA a sectorului de drum DN 15D, aflat actualmente în administrarea Municipiului Roman, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare necesare”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre discutat miercuri de consilierii locali.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Romel-Ion Vulpeș 1 an

    Strada Bogdan Dragoș, din municipiul. Roman, nu cred că este proprietatea Ministerului Transporturilor. Dedesubtul ei, se află cea mai importantă si costisitoare infrastructură din oraș – canalul de colectare a apelor uzate, pluviale, etc Acest CANAL (merită să îl scriu cu majuscule), are peste 1(unu)metru, diametru și se află la o adâncimea foarte mare. A fost construit de „proștii” din generația părinților mei, cu 50 de ani in urmă. Noi, copii, din zona N. Bălcescu, atunci când se construia, mergeam prin acest canal de la Abator și până la podul de peste Siret. Mă bucur enorm de ideea proiectanților de a-l construi din beton, căci dacă ar fi fost din metal, ar fi fost „clasat” la „fiare vechi din timpul comuniștilor” și, la fel ca Fontax sau Umaro.ar fi fost demolat, scos din pământ și vândut de către hoții de metal.

  • Cristian 1 an

    E bine ca se repara. Asteptam sa se repare si trecerea peste calea ferata de la iesirea din Roman spre Iasi.