[VIDEO] Ștefan Buzdugan, din nou, la „Românii au talent”

HomeCultural

[VIDEO] Ștefan Buzdugan, din nou, la „Românii au talent”

La cei 19 ani, romașcanul Ștefan Buzdugan a reușit o nouă performanță, aceea de a se califica într-o nouă etapă a concursului „Românii au talent”, difuzat de ProTV. În ediția de luni, 29 martie, acesta a obținut patru de „Da” din partea celor patru jurați. Ștefan este la a doua încercare de a obține premiul cel mare, în sezonul 6 al concursului ajungând în semifinală.

Din culise, l-au încurajat părinții și sora lui Ștefan. În cadrul ediției de luni seară, Ștefan a interpretat, la pian, una dintre Nocturnele semnate de Frédéric Chopin. A obținut patru de „Da” și aprecierile juraților:

Alexandra Dinu: „Sunetul acesta cald, cristalin, te face să visezi frumos. Ești foarte talentat! A fost genul acela de moment în care asculți și te emoționezi, frumos…”

Andra: „Pentru mine a fost așa, pe sufletul meu, mi-a uns sufletul cu miere. Superb”

Smiley: „E foarte clar că ești un pianist minunat, mie mi-a plăcut foarte mult. Cred, în continuare, în puterea vindecătoare a muzicii clasice. Îți mulțumesc pentru momentul pe care ni l-ai oferit.”

Florin Călinescu: „Nu am nimic de comentat.”

„Și-a descoperit talentul la 7 ani jumate, când a dat o probă la școala de artă din Roman. Studiază pianul de 12 ani. Părinții nu au înclinații artistice, mama este economistă, contabilă, iar tatăl, jurist. Are o soră de 12 ani, a încercat și ea să studieze pianul, dar s-a reorientat către dans și tenis de câmp. La școală i-au plăcut engleza, istoria și geografia. Totuși, a ales mai departe muzica, iar acum este în anul întâi la Academia de Muzică «Gheorghe Dima» din Cluj. Visul său este să devină unul dintre cei mai buni pianiști din lume”, se arată pe site-ul oficial al concursului Românii au talent.

De altfel, Ștefan Buzdugan este unul dintre tinerii talentați ai Romanului care, la fiecare eveniment major din oraș, a răspuns invitației autorităților. În 2018 și 2019, de Ziua Națională a României, acesta a cântat imnul țării live, în Piața „Roman Vodă”, fiind apreciat de fiecare dintre cei prezenți la evenimente.

Foto/video: romaniiautalent.protv.ro

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0