Stația de sterilizare a Spitalului Roman, modernizată de CNI cu peste 5 milioane de lei

HomeSanatate

Stația de sterilizare a Spitalului Roman, modernizată de CNI cu peste 5 milioane de lei

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Roman de joi, 26 noiembrie, se află două proiecte de hotărâre care vizează modernizarea stației centrale de sterilizare a Spitalului Municipal de Urgență (SMU) Roman. Investiția este una considerabilă, de peste cinci milioane de lei, de aceea municipalitatea a apelat la Compania Națională de Investiții, care va susține cea mai mare parte a costurilor.

Unul dintre proiectele de hotărâre ce vor fi dezbătute în ședința de joi de consilierii locali se referă la „aprobarea predării către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii «Reabilitare, modernizare și dotare Stație centrală de sterilizare – Spitalul Municipal de Urgență Roman».

„În vederea creșterii calității serviciilor medicale în cadrul SMU Roman, sunt necesare modernizarea și dezvoltarea unor activități necesare actului medical. În acest sens, unul dintre obiectivele pentru realizarea acestui deziderat îl reprezintă cel de «Reabilitare, modernizare și dotare Stație centrală de sterilizare – Spitalul Municipal de Urgență Roman». Există oportunitatea finanțării acestei investiții prin intermediul CNI. S-au întocmit în acest sens documentațiile necesare pentru finanțarea obiectivului. Modernizarea vizează atât dotarea, cât și crearea unor funcțiuni compatibile cu legislația actuală în domeniu. În afara elementelor constructive, proiectul are o componentă importantă de dotări cu echipamente și aparatură medicală care vor îmbunătăți calitatea actului medical”, se arată în referatul de aprobare la acest proiect de hotărâre.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii. Astfel, valoarea totală a proiectului este de 5.603.902,58 lei, inclusiv TVA – din care 5.551.902,57 de lei de la CNI, iar cofinanțare din fondurile Spitalului Municipal de Urgență Roman de 52.000,01 lei, cele mai mari cheltuieli urmând a fi făcute pentru construcții și instalații, utilaje și dotări.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0