Prima paginăSport

Stagiu de perfecţionare a sportivilor de la Bao Roman, la Slănic Moldova

Dimensiune text

La mijlocul lunii viitoare va fi test pentru arbitri, în Bacău, prilej cu care ochii vor fi aţintiţi pe africanul Gouandjika Fidele, promotor al Qwan-Ki-Do-ului în România.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc un stagiu de pregătire şi perfecţionare a practicanţilor Qwan-Ki-Do-ului din România, disciplină sportivă în care excelează de mulţi ani şi discipolii maestrului Mihai Cristea, fondator al Clubului Sportiv Bao Roman, fost elev, cu decenii în urmă, al lui Valerică Diumea, cel care a inventat şi pus în funcţiune „sora” mai mare: CS Bao Bacău. Stagiul de la Slănic Moldova s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile şi a vizat centurile negre, în primul rând. Romanul a fost reprezentat de Marius Iordache şi Mihai Agachi, ambii ajunşi la rangul centură neagră 2 Dang. Bineînţeles, în program au fost incluse antrenamente şi exerciţii specifice Qwan-Ki-Do-ului şi Tam The, al doilea termen referindu-se la practicarea unui soi de gimnastică în care mişcările sunt lente, fiind însoţite şi de tehnică a respiraţiei, scopul fiind obţinerea unităţii dintre corp şi spirit.

În Bacău va fi şi stagiul de arbitraj şi aniversarea lui Fidele

La mijlocul lunii viitoare, Bacăul va fi cel care va găzdui stagiul de perfecţionare în arbitraj, deşi Mihai Cristea şi-ar fi dorit ca evenimentul să aibă loc la Roman, localitatea în care, an de an, au loc patru sau cinci competiţii majore şi examene pentru urcare în grad, plus stagii de pregătire ale lotului naţional. Tot în Bacău, cu acelaşi prilej, va fi felicitat Gouanjika Fidele, elev al vietnamezului Pham Xuan Tong, fondatorul Qwan-Ki-do-ului. „Fost student la Iaşi, maestrul Fidele, cel care a adus această disciplină în România, are legături mai strânse cu Bacăul, astfel că evenimentul va avea loc acolo. Nu avem cum să lipsim. Maestrul a reprezentat România şi a fost medaliat, înainte de 1990, la campionate internaţionale la care nu puteam participa, întrucât artele marţiale nu erau agreate de regim, ca sport”, a zis Mihai Cristea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0