HomeActualitateNeamt

Sprijinul ministrului Șova pentru drumuri mai bune

Reabilitarea porțiunii din drumul național DN17B care străbate județul Neamț este o prioritate pentru comunele pe care le parcurge.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, va merge la ministrul Dan Șova împreună cu mai mulţi primari din judeţ, pentru a cere finanţare pentru mai multe drumuri din judeţ. Este vorba despre drumul naţional DN17B, ce vine de la Vatra Dornei către Poiana Largului, şi care continuă, apoi, spre Bicaz şi Piatra Neamţ, prin DN15. Acest traseu are mare nevoie de reparaţii, în unele zone asfaltul fiind surpat, în alte părţi fiind eroziuni, iar în alte locuri carosabilul fiind deteriorat din alte motive. Primarii din comunele Farcaşa şi Borca au cerut sprijinul preşedintelui CJ Neamţ, iar acesta a propus să meargă cu toţii la Bucureşti, pentru a se întâlni cu ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova. „Cunosc problemele din această zonă, am vorbit cu toţi primarii. Acest traseu, care continuă de la Bicaz spre Dumbrava Roşie şi, apoi, prin Mărgineni şi Trifeşti- este vorba despre drumul judeţean DJ 157-,  ajunge în judeţul Bacău, l-am adus în atenţia domnului ministru Șova, iar dumnealui a fost de acord cu acest proiect. Sper ca acesta să fie aprobat de către Uniunea Europeană, în următorul exerciţiu financiar”, a declarat Culiţă Tărâţă.

Preşedintele CJ Neamţ este dispus să meargă cu primarii la Bucureşti, pentru a prezenta împreună autorităţilor centrale necesitatea realizării acestei investiţii, care ar însemna mai mult confort pentru şoferi, dar şi o încurajare a turismului din zona de munte, care are un potenţial deosebit.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Florin 10 ani ago

    Cind puneti un asemenea titlu,eliptic, se poate intelege orice si nimic.In alta ordine de idei, e bine ca in an electoral sa puneti, la inceputul fiecarui articol care contine ziceri ale politicienilor, cite un „P”.Asta pentru faptul ca 99% din ziceri sau intentii vor ramine doar publicitate sau sloganuri de campanie…