Prima paginăSanatate

Sprijin financiar pentru ambulanța de terapie intensivă mobilă

Dimensiune text

Consilierii locali romaşcani au oferit un sprijin financiar de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unor echipamente de protecţie pentru medicii care vor face gărzi pe ambulanţa de terapie intensivă mobilă. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au încheiat un parteneriat în urma căruia o ambulanţă de terapie intensivă mobilă va merge în misiune începând cu data de 1 iulie. Este vorba despre o ambulanţă SMURD, care este dotată cu aparatură asemănătoare cu cea existentă în Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al spitalului. Permanent va lucra pe această ambulanţă o echipă formată dintr-un medic, un asistent medical şi doi paramedici, care se vor deplasa la cazurile grave din Roman şi împrejurimi, pentru a încerca să salveze cât mai multe vieţi până la sosirea la spital.

„În această ambulanţă avem posibilitatea să facem resuscitare, la fel ca în spital. Vom putea pune un tub de dren toracic, ceea ce nu se poate face într-o ambulanţă obişnuită, ci se face în CPU sau la secţia Chirurgie. Noi vom face asta pe teren, dacă va fi cazul”, a explicat medicul Maria Tălmăcel, coordonatorul CPU al Spitalului Roman.

Urmare a achiziţionării acestei ambulanţe de terapie intensivă mobilă în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, ISU Neamţ şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au solicitat sprijinul financiar al Consiliului Local Roman pentru achiziţionarea unor echipamente de protecţie pentru personalul din cadrul CPU care va face gărzi pe această ambulanţă SMURD, astfel încât aceasta să poată fi pusă în funcţiune începând cu data de 1 iulie.

Consilierii locali au apreciat activitatea desfăşurată de SMURD Neamţ ca fiind de o importanţă majoră pentru colectivitate, aşa că, în şedinţa de îndată de marţi, 30 iunie, au alocat 5.000 lei pentru achiziţionarea a zece echipamente pentru personalul medical care îşi va desfăşura activitatea pe această ambulanţă de terapie intensivă mobilă.

Vor lucra pe această ambulanţă medicii specialişti în medicină de urgenţă, care lucrează în prezent la CPU: Maria Tălmăcel, Ana Graur, Larisa Frenţoaie, Dan Polizov şi Dragoş Barcă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0