Sporturi şi activităţi de weekend pentru copii: cum le alegi

HomeAdvertorial

Sporturi şi activităţi de weekend pentru copii: cum le alegi

Copiii au nevoie de activităţi distractive, fie că este vorba de sporturi, sesiuni de joacă sau excursii în aer liber, nu numai de activităţi ce ţin de învăţare, precum cursurile sau meditaţiile.

Dezvoltarea sănătoasă a celor mici implică descoperirea mediului înconjurător, prin joacă şi alte activităţi distractive. De asemenea, ei au nevoie de relaxare după săptămânile de şcoală, exact precum adulţii au nevoie să se concentreze şi pe alte lucruri în afară de muncă.

Există o mulţime de lucruri distractive pe care le poţi face cu cei mici în weekend, de la excursii în natură şi până la sporturi diverse. Sportul are o mulţime de beneficii în dezvoltarea copiilor. Printre acestea se număra dezvoltarea sănătoasă a sistemului osos şi muscular, reducerea riscului de obezitate, dezvoltarea încrederii în propria persoană şi antrenarea abilităţilor de socializare.

Nu trebuie neapărat ca cei mici să practice sporturi de performanţă pentru a se bucura de beneficiile mişcării fizice. De asemenea, nu numai sporturile pot contribui la o creştere armonioasă.

Dacă îţi doreşti să alegi uşor sporturi şi activităţi de weekend distractive pentru cei mici, iată câteva sfaturi utile:

Ţine cont de dorinţele copilului

Copii au propriile dorinţe, emoţii şi trăiri, aşa că nu poţi să neglijezi preferinţele lor atunci când alegi cum veţi petrece timpul liber. Vorbeşte cu cel mic calm despre ceea ce ar prefera şi încearcă să îi descrii cât mai bine planurile pe care vrei să le faci. Spre exemplu, dacă urmează să faceţi o drumeţie la munte, povesteşte-i ce implică aceasta, cum arată peisajele, dar şi ce alte activităţi puteţi include în excursie.

Dacă este vorba despre un sport, oferă-i detalii pe limba lui şi asigură-l că va putea încerca, iar mai apoi să decidă dacă vrea să continue sau nu. Nu este o idee bună să achiziţionezi luni întregi de pregătire sau antrenamente pentru copii înainte ca cel mic să testeze respectivul tip de activitate. Precum şi în cazul adulţilor, nu există o activitate sportivă care să se potrivească tuturor.

Include mişcarea în aer liber

Mişcarea în aer liber este esenţială pentru ca cel mic să descopere mediul înconjurător. Acesta va putea să descopere natura, să observe alţi oameni şi să îşi facă o idee despre felul în care funcţionează lumea. În plus, activităţile ce au loc afară sunt un prilej bun de a cunoaşte alţi copii şi de a învăţa să socializeze.

Dacă nu dispui de prea mult timp, poţi să organizezi o ieşire mai lungă în parc în weekend. Aceasta poate include jocuri în parc, de la badminton şi până la jocuri cu mingea, plimbări cu barca, mers pe jos şi pauze de gustări.

Nu uita că pentru ca cel mic să se simtă comod afară, are nevoie de îmbrăcăminte confortabilă, care să îi permită să alerge şi să se joace. Cea mai bună opţiune o reprezintă seturile de trening pentru copii. Vei găsi modele pentru orice fel de anotimp, de la trening de copii subtiri de vară şi până la modele de iarnă din bumbac gros, care includ şi geaca.

În plus, avantajul unui trening pentru copii este că nu va mai trebui să pierzi timp pentru a combina mai multe piese. O ţinută ideală pentru activităţi în aer liber poate fi compusă dintr-un trening de copii şi adidaşi comozi, în care cel mic să se poată juca ore în şir.

Nu uita să ceri feedback

Copiii pot oferi feedback la fel de bine precum adulţii dacă înveţi să îi asculţi cu adevărat. Orice fel de activităţi sportive sau de joacă incluzi în programul celui mic, nu uita să îi ceri mereu părerea sinceră despre acestea. Nu încerca să îl convingi să îşi schimbe părerea, nici să îi explici cum vezi tu lucrurile, ci pur şi simplu ascultă-l. Astfel, va fi mai uşor să îţi dai seama ce îi place şi ce nu.

Activităţile pentru cei mici trebuie să fie o sursă de bucurie şi relaxare pentru aceştia. Alege-le cu atenţie şi tine mereu cont de felul în care aceştia îşi exprimă fericirea sau nemulţumirile.