HomeRoman

Sportul și cultura vor finanțare de la bugetul local

Joi, consilierii locali trebuie să decidă asupra unor solicitări de sprijin financiar. Este vorba de alocări de fonduri și de cheltuieli din bugetul local.

 

 

Nici nu s-a aprobat bugetul local pentru anul în curs, că la Primărie au venit deja mai multe solicitări din partea unor entități juridice, care cer sprijin financiar Primăriei Roman.

Clubul  Sportiv „Laminorul” Roman – Secția  Box solicită un sprijin financiar din partea autorităților publice locale în vederea acoperiri unor cheltuieli în anul competițional 2013. În acest context, pentru a obține rezultate bune la aceste turnee, pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru pregătirea sportivă în bune condiții și  a asigura  participarea la aceste competiții, pugiliștii Clubului Sportiv „Laminorul”  Roman au nevoie de un buget anual în sumă de 30.000 lei. Propunerea administrației locale se referă doar la o treime din suma solicitată.

Asociația „Tenis Club Municipal” Roman solicită un sprijin financiar necesar pentru desfășurarea în bune condiții a activităților sportive și educative adresate copiilor și juniorilor romașcani. Astfel, în anul 2013, Tenis Club Municipal Roman și-a propus să organizeze patru turnee locale de tenis în parteneriat cu Primăria municipiului Roman, aflate la a IV-a ediție, să asigure participarea sportivilor clubului la cele 12 turnee de tenis programate în calendarul competițional al federației, precum și organizarea unor proiecte educativ-recreative. Pentru toate aceste proiecte, consilierii locali sunt rugați să aprobe suma de 10.000 lei din bugetul local.

Asociația Culturală „Moldova 2007” solicită un sprijin financiar necesar susținerii de către orchestra de muzică populară „Moldova” a programelor muzicale și spectacolele ce vor fi susținute în cadrul manifestărilor cultural-artistice organizate de Primăria municipiului Roman în cursul anului 2013. Pentru achiziționarea de instrumente, accesorii de instrumente și costume, asociația solicită Primăriei Roman suma de 40.000 lei, dar în proiectul de hotărâre se recomandă alocarea a 15.000 lei din bugetul local.

Fundația „Pro Mediu, Etno și Viața” Roman solicită un sprijin financiar pentru întreținerea celor 130 de câini comunitari aflați în grija fundației. Această fundație s-a preocupat permanent, în decursul celor opt ani de la înființare, de crearea condițiilor necesare întreținerii câinilor comunitari aflați în adăposturile proprii ale fundației, asigurându-le un tratament corespunzător, precum și hrană, venind, astfel, în sprijinul apărării și protejării mediului și vieții din municipiul Roman. Posibilitățile financiare ale fundației nu permit satisfacerea, în totalitate, a necesităților de hrană, medicamente și întreținere, astfel că în proiectul de hotărâre se propune alocarea din bugetul local a sumei de  6.000 lei pentru anul 2013, pentru continuarea activității fundației.

Pe lângă aceste cheltuieli, consilierii locali trebuie să decidă și alocarea unor fonduri din bugetul local: 2.300.000 lei pentru HCM Roman, 550.000 lei pentru SCM Petrotub Roman și 1.100.000 lei pentru Asociația non-guvernamentală „Roman 2000”, care se ocupă de derularea proiectelor „Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice”, „Centrul pentru servicii sociale” și „Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc”. Sumele reprezintă bugetele pe 2013 ale celor trei entități menționate.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 2
 • prostul satului 10 ani ago

  De ce trebuie sa cheltuie 2.300.000 lei pentru HCM Roman, 550.000 lei pentru SCM Petrotub Roman insemnand aproximativ 670 000 de euro cand acesti bani ar putea fi folositi pentru dotarea spitalului, dotarea unor scoli sau pentru alte proiecte de care ar putea beneficia platitorii de taxe si impozite.

  Ar trebui facut un referendum si intrebata marea familie romascana daca mai doreste sa plateasca sau nu pentru echipa de hanbal si de fotbal.

  De ce nu isi cauta sponsori ca sa nu mai depinda de banii cetatenilor? Dau faliment echipe mari ca Dinamo, Rapid … daca o sa dispara HCM si SCM nu plange nimeni … multi au fost putini o sa mai ramana

  Romascanii nu au dupa ce bea apa si primaria cheltuie bani aiurea

 • cristi 10 ani ago

  ramai asa cum esti,ca vorba aia cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia/altora.