Prima paginăSport

Sportivii Școlii Gherăești, învingători în cadrul Cupei Unirii la oină

Sportivii Școlii Gherăești, învingători în cadrul Cupei Unirii la oină

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 24 ianuarie, a avut loc în sala de sport a Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman Cupa Unirii  la oină – băieți 2018. Au participat echipele: Școlii Gherăești, Școlii Pildești, Școlii „Mihai Eminescu” din Roman, LPS Roman, Școlii Maxut (comuna Deleni, Iași) și Școlii Pârcovaci (Hârlău, Iași).

Participanții s-au întrecut în cadrul primei competiții de oină din acest an, organizată cu sprijinul Primăriei Gherăești, pregătindu-se pentru Gimnaziada 2018, aplicându-se noul regulament pentru oina în 6 pe teren redus, care se va utiliza în acest an competițional la concursurile școlare de gimnaziu, atât pentru băieți, cât și la fete.

Cele nouă meciuri au fost aprig disputate, elevii arătând că știu din tainele acestui frumos sport românesc, oina. În urma meciurilor desfășurate, conduse de arbitrii Emanuel Blaj și Emanuel Omușoru, jucători de oină, campioni naționali la Biruința Gherăești, clasamentul Cupei Unirii a arătat astfel: 1. Școala Gherăești. 2. Școala Maxut, 3. Școala Pârcovaci. Mențiuni: Școala Pildești, Școala „Mihai Eminescu” din Roman și LPS Roman.

„Elevii profesorului antrenor Sebastian Blaj au dovedit încă o dată că jocul de oină are, an de an, mulți adepți în Gherăești. Cei opt sportivi ai echipei învingătoare, care își doresc un nou succes la Gimnaziada 2018, sunt: Cosmin Ticaloaie, Denis Ticaloaie, Andrei Benea, Silviu Giurgi, Andrei Trifas, Paul Blaj, Alexandru Mihaluț și Andrei Farcaș. Cosmin Ticaloaie a fost desemnat cel mai tehnic jucător al acestei frumoase competiții de oină. După festivitatea de premiere, toți participanții au cântat și dansat Hora Unirii. Următoarea competiție de oină va avea loc pe 4 martie, Cupa Mărțișor 2018, competiție dedicată fetelor de gimnaziu”, a afirmat profesorul Mihai Blaj.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0