Home

Sportivi romașcani luați în vizor pentru FOTE 2015

Festivalul Olimpic al Tineretului European are loc la Tbilisi (Georgia) în perioada 26 iulie – 1 august. Rezultatele obținute de David Ciuraru – foto – (înălțime) și Raluca Adriana Vrabie (suliță) îi recomandă pentru FOTE. 

Doi sportivi de la Clubul Atletic (CA) Roman sunt luați în vizor pentru lotul României la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc la Tbilisi (Georgia), în perioada 26 iulie – 1 august. Este vorba de David Ciuraru (înălțime) și Raluca Adriana Vrabie (suliță). „Suntem luați în vizor, dar sportivii trebuie să îndeplinească niște bareme, așa că așteptăm să vedem ce se întâmplă și când vom avea confirmările vom putea spune mai multe despre acest subiect. De exemplu, la înălțime trebuie să sară 2,05 metri, la suliță trebuie să dea 56 de metri. Dacă sportivii ating aceste bareme, sunt cooptați în lotul pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European”, a afirmat Traian Macovei, președintele Clubului Atletic Roman.

În luna februarie, David Ciuraru, elev al profesorului Traian Macovei, a ocupat poziţia a treia a podiumului în proba de săritură în înălţime la întrecerile finale ale Campionatului Naţional de Atletism, juniori II, sportivi născuţi în 1998 şi 1999.  În același timp, Raluca Adriana Vrabie a fost campioană, în 2014, la aruncarea suliţei, cea mai bună aruncare a sa fiind, atunci, de 40,79 metri, din cea de a doua încercare. Raluca, sportivă de sorginte vrânceană şi pregătită de antrenorul Ioan Ciortan, este dublă legitimată la Școala 3 Adjud şi CA Roman şi se pregăteşte în Adjud. Trebuie spus că FOTE este o rampă de lansare pentru tinerii sportivi, iar România a primit onoarea de a organiza, în 2013, în premieră, Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă. Deşi părea un demers foarte dificil, ţara noastră s-a achitat cu brio de această sarcină, realizând o organizare care, la finalul competiţiei, a adus o mulţime de scrisori de felicitare din partea oaspeţilor de peste hotare. Aproape 1000 de sportivi din 45 de ţări europene au luptat pentru seturile de medalii puse în joc pe bazele sportive de la Braşov, Predeal, Poiana Braşov, Râşnov sau Fundata-Cheile Grădiştei. Timp de o săptămână, simbolurile olimpice, flacăra şi drapelul olimpic au fost la loc de cinste, în mijlocul evenimentelor sportive.

Articol nou

Comentarii

WORDPRESS: 0