Prima paginăPolitica

Sport pentru tineri şi curăţenie pentru toată lumea

Dimensiune text

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă aleşii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.

Maricel Benchea se află la al doilea mandat în Consiliul Local (CL) şi spune că a intrat în politică din dorinţa de a face ceva pentru comunitate. Este preşedintele Comisiei de administraţie locală, sport şi turism, dar este interesat în mod special de promovarea sportului. „Activitatea fizică înseamnă creşterea sănătoasă a tinerelor generaţii şi o alternativă la tentaţiile cu care se confruntă tinerii în ziua de azi. Bazele sportive din oraş au fost şi sunt în atenţia comunităţii locale, pentru asigurarea condiţiilor de practicare a sportului de performanţă şi de agrement. La începutul mandatului trecut, primarul municipiului Roman a venit în Consiliul Local cu un proiect privind reparaţia acoperişului sălii polivalente, proiect care a dat startul mai multor lucrări, cum ar fi realizarea sălii de sport de la Colegiul Tehnic «Miron Costin», bazinul de înot, terenul de minifotbal de lângă Sala Polivalentă şi reabilitarea ştrandului municipal. Bazele sportive noi şi cele deja existente în administrarea comunităţii locale asigură, lunar, condiţii optime de practicare a sportului pentru aproximativ 10.000 de elevi, tineri şi adulţi”, a spus Maricel Benchea.

Consilierul PDL preia problemele din teritoriu ale romaşcanilor care locuiesc în zonele Ștefan cel Mare şi Cuza Vodă, având multiplă calități: preşedinte de asociaţie de proprietari, consilier local, reprezentant al unui partid politic şi angajat al companiei judeţene ApaServ. „Sesizările oamenilor le preluăm fie de la întâlnirile din teritoriu, fie de la audienţele pe care le ţinem la sediul PDL. În general, se doreşte amenajarea de parcuri, locuri de joacă pentru copii, întreţinerea spaţiilor verzi, curăţenie în jurul punctelor de colectare a gunoiului menajer. Mai sunt solicitări şi legate de activitatea asociaţiilor de proprietari şi alte probleme sociale. Personal, lucrez la un proiect prin care să găsesc o soluţie privind aspectul din jurul punctelor de colectare a gunoiului menajer”, a precizat consilierul local.

Maricel Benchea consideră că se impune amendarea Legii nr. 230, legea asociaţiilor de proprietari, pentru a exista o flexibilitate mai mare în relaţia contractuală dintre furnizorii de utilităţi, asociaţie şi proprietari: „Ca reprezentant al ApaServ, am participat la multe adunări generale din cadrul asociaţiilor de proprietari şi cunosc foarte multe din problemele asociaţiilor, dar două aspecte mi se par foarte importante şi pe ele ar trebui să se lucreze. În primul rând, este nevoie de o mai mare implicare a proprietarilor în activitatea din cadrul asociaţiilor de proprietari. În al doilea rând, sper să se aprobe cât mai repede normele de aplicare ale Legii nr. 241/2006, republicată în luna februarie a acestui an. Odată cu apariţia normelor de aplicare, se va putea încheia convenţie individuală între proprietar şi operatorul de apă, astfel încât fiecare să plătească cât consumă, iar persoanele care plătesc la timp facturile să nu mai aibă de suferit din cauza rău-platnicilor”.

Marcel Benchea deţine trei terenuri intravilane, două în comuna Bîrgăoani şi unul în comuna Viişoara, o casă în Bîrgăoani, un apartament în Roman şi două autoturisme. Atât consilierul local, cât şi soţia acestuia sunt angajaţi ai companiei ApaServ. Marcel Benchea este preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 47. De asemenea, consilierul PDL este membru fondator şi preşedinte voluntar al Sport Club Municipal Petrotub Roman.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • La Mulți Ani!…2014, când aș vrea:
  -Să se facă și asociații pebtru proprietarii de la case, să simtă cum e atunci când ești luat „la grămadă, cu răspundere colectivă și nu individuală, cum ar fi normal)
  -Să nu se mai scoată copiii la strâns gunoaie, că se pot infecta…
  să fie puși vinovații s-o facă!