Prima paginăSanatate

Spitalul Roman nu va pierde din numărul de paturi, în urma Masterplanului din Sănătate

Spitalul Roman nu va pierde din numărul de paturi, în urma Masterplanului din Sănătate

Dimensiune text

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman nu va suferi o scădere a numărului de paturi în urma aplicării proiectului Masterplanului Regional de servicii de sănătate pentru Regiunea Nord-Est, pus în dezbatere de Ministerul Sănătății în primăvara anului trecut, afirmă conducerea unității medicale, în urma ultimelor discuții cu oficialii ministerului.

La acea vreme, documentul a creat vâlvă în lumea medicală, scenariul de restructurare a sistemului pentru sectorul de unități de spitalizare presupunând reducerea numărului de paturi de spitalizare, trecerea de la internare la spitalizare de zi, închiderea unor secții din spitale, transformarea unor spitale în centre sociale sau în spitale cu îngrijire pe termen lung, ori o transformare în centre de ambulatoriu independent.

„Un moment important pentru spitalele din Regiunea Nord-Est a fost prezentarea de către reprezentanții Ministerului Sănătății a proiectului Masterplan Regional de servicii de sănătate pentru Regiunea Nord-Est, în decursul anului 2019, în luna martie. Au avut loc întâlniri la nivelul Ministerului Sănătății, la Prefectura Iași, la Primăria Roman, la Consiliul Județean, unde s-au prezentat atât nemulțumirile conducătorilor unităților spitalicești, cât și cele ale ordonatorilor principali de credite.

Pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman, am prezentat memorii la Ministerul Sănătății cu privire la necesarul de servicii medicale din zona Romanului, cu particularitățile zonale și ale locuitorilor. Am solicitat o modificare de structură, cu păstrarea numărului de paturi, dar cu redistribuirea acestora, diferit, funcție de rata de utilizare a patului pe secții și de nevoile spitalului. Pot spune că strategia adoptată a fost una bună, pentru că, la întâlnirea care a avut loc la Ministerul Sănătății în data de 14 februarie 2020, ministerul a renunțat la tăierea de paturi și închiderea de spitale, iar propunerea pentru spitalele din județul Neamț și Spitalul Roman a fost de reorganizare a numărului de paturi și creșterea numărului de servicii de spitalizare de zi”, a precizat managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Maria Andrici, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate miercuri, 26 februarie.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0