Prima paginăSanatate

Spitalul Roman, între societate comercială și fundație

Dimensiune text

Săptămîna aceasta, Ministerul Sănătății s-a întîlnit cu reprezentanții Asociației Orașelor din România, pentru a discuta noul proiect privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar.

 

 

Reprezentanții Asociației Orașelor au susținut faptul că spitalele vor trebui să funcționeze fie ca instituții publice cu autofinanțare, fie ca fundații.

În opinia medicului Mircea Coadă, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, ambele variante implică anumite riscuri, care trebuie calculate extrem de bine.
Din discuțiile care s-au purtat, am văzut că cei mai mulți vor ca spitalele să funcționeze ca niște fundații. Dar fundația este o entitate non-profit, așa că tot ce intră în cadrul acestei fundații trebuie consumat. De semenea, este foarte greu ca un spital să funcționeze ca o societate comercială. S-ar deschide unele oportunități pentru investiții, însă riscul îl reprezintă competiția directă și continuă cu alte spitale. Oricum, autoritățile locale vor fi cele care vor hotărî forma finală în care va funcționa spitalul„, a apreciat managerul spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0