Prima paginăActualitate

Spitalul Roman aşteaptă bani pentru aparatură de la Minister

Spitalul Roman aşteaptă bani pentru aparatură de la Minister

Dimensiune text

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 02Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman şi-a luat o măsură de siguranţă suplimentară pentru accesarea de fonduri necesare achiziţiei de noi echipamente medicale. Mai exact, pentru a se asigura de eliminarea birocraţiei din sistemul sanitar, spitalul a cerut şi primit aprobarea Consiliului Local ca, la orice accesare de proiecte, bugetul local să asigure cota de cofinanţare de 10%.

„Acest proiect aprobat la începutul anului este legat de obligativitatea ca Primăria să asigure o contribuţie de minim 10% pentru toate finanţările pe care ar urma să le primim. Este o condiţie legislativă, pentru că atunci când Ministerul spunea că are bani disponibili pentru Spitalul Roman, noi trebuia să facem dovada că putem asigura partea de cofinanţare. Astfel, am venit cu un proiect general de hotărâre prin care Consiliul Local şi-a asumat această cofinanţare şi anumite alocări de fonduri de la Minister să fie aprobate mai rapid”, a declarat Leonard Achiriloaei, director financiar-contabil al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Numai anul trecut, unitatea sanitară a primit din partea Ministerului fonduri de aproape un milion de lei pentru achiziţia de aparatură. „Am încercat, de-a lungul anilor, să dotăm spitalul cu aparatură de cea mai înaltă performanţă. Am dotat şi blocurile operatorii, şi secţia de ATI, iar anul trecut am modernizat secţia de terapie de la Cardiologie, care arată acum ca-n clinicile străine, de la paturile noi şi până la aparatura performantă. Toate secţiile au beneficiat de aparatură, pentru că nu e suficient doar să fii un bun specialist, îţi trebuie şi o dotare foarte bună”, a mai precizat directorul economic al Spitalului.

Pentru perioada imediat următoare, prioritatea conducerii unităţii medicale o reprezintă achitarea celei de-a doua tranşe de bani pentru punerea în funcţiune a aparatului de radiologie modern, achiziţionat la începutul anului. În acest sens, se aşteaptă de la Consiliul Judeţean unda verde pentru plata restului sumei necesare, astfel încât firma care a adus aparatul de radiologie încă de la începutul anului să-l şi poată pune în funcţiune, astfel încât pacienţii să beneficieze de investigaţii de înaltă calitate.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0