Prima paginăSanatate

Spitalul recuperează zeci de mii de lei de la bătăuși și de la bețivi

Spitalul recuperează zeci de mii de lei de la bătăuși și de la bețivi

Dimensiune text

 

 

În ultimii ani, Spitalul Municipal de Urgență Roman s-a constituit parte civilă în sute de dosare pentru recuperarea sumelor cheltuite cu asistența medicală din cauza persoanelor care, prin faptele lor, aduc daune sănătății altei persoane sau sănătății propriei persoane, în general în caz de accidente rutiere sau agresiuni. Cele mai multe dintre astfel de cazuri se petrec pe fondul consumului de alcool peste măsură.

Conform Legii 95/2006 republicată, privind reforma în domeniul sănătăţii, persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane, precum şi daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată, iar sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale.

Anul trecut, în urma unor astfel de procese, Spitalul Municipal de Urgență Roman a recuperat 70.900,61 lei, din care s-au virat către Casa de Asigurări de Sănătate Neamț 35.574 de lei, restul rămânând în bugetul spitalului. Din totalul sumelor recuperate în acest mod anul trecut, 6.416,80 lei au fost doar pentru cazurile petrecute în cursul anului 2017, număr total de cazuri raportate de spital la CAS Neamț fiind, anul trecut, de 117 cazuri, petrecute în urma unor accidente rutiere sau agresiuni.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0