HomeRoman

Spitalul ar putea fi reabilitat termic cu fonduri europene

Spitalul din Roman (foto) ar putea fi reabilitat termic în întregime ca urmare a unui program cu finanțare europeană. Spitalele publice ar putea fi reabilitate termic cu un efort de doar 10% din întreg bugetul de reparații.

 

 

Programul, aplicabil anul viitor, vizează, prioritar, spitalele din țară, apoi școlile și alte categorii de instituții publice și va avea un buget estimativ de 800 de milioane de euro, adresat autorităților municipiilor reședință de județ pentru spitalele de interes județean și spitalele municipale.
Lucrările de reabilitare termică includ  anvelopările fațadelor, tîmplăria ferestrelor, sistemele de ventilație, alimentarea cu energie electrică și energie termică si vizează reducerea costurilor de funcționare a spitalelor. Beneficiarii vor fi susținuti și pentru implementarea unor soluții inovative, precum panourile solare. Grantul va fi de 80% din valoarea lucrărilor, în timp ce contributia bugetului de stat și a bugetului local va fi, deocamdata ca propunere, de cîte 10%.

Reamintim faptul că, în toamna acestui an, corpul vestic al clădirii Spitalului Municipal de Urgență Roman a fost reabilitat termic cu fonduri de la Ministerul Sănătății, urmînd ca anul viitor să intre în reabilitare și celelalte corpuri de clădire. Conducerea spitalului a estimat costul lucrărilor la 1,1 milioane de lei, dar speră ca, odată cu scoaterea la licitație a lucrării, costul  să scadă, în funcție de ofertele primite.

Comentarii

WORDPRESS: 0