Prima paginăRoman

Spitalul a intrat în zodia gemenilor

Dimensiune text

La sfîrșitul săptămînii trecute au venit pe lume două perechi de gemeni, iar luni era programată încă o naștere gemelară.

 

La sfîrșitul săptămînii trecute, Spitalul Municipal de Urgență Roman a trecut prin momente care se întîmplă destul de rar în județ. În numai trei zile, la Maternitatea spitalului au venit pe lume trei perechi de gemeni. Mamele sînt femei care provin din mediul rural. Din nefericire, unul dintre nou-născuți a decedat la naștere.
Prima pereche de gemeni s-a născut vineri, mama avînd vîrsta de 23 de ani. Din păcate, în acest caz, unul din copii a venit pe lume cu probleme grave de sănătate, fără puls. Am procedat la resuscitarea sa și, deși, în astfel de cazuri, protocoalele terapeutice stabilesc faptul că manevrele încetează după zece minute dacă nou-născutul nu răspunde la stimuli, noi am continuat resuscitarea mai bine de un sfert de oră. Din păcate, nou-născutul avea afecțiuni prea grave, astfel că nu a mai putut fi salvat. A doua pereche de gemeni a venit pe lume sîmbătă, mama fiind o adolescentă de 15 ani, din comuna Valea Ursului. Ei sînt în stare stabilă, la compartimetul Prematuri„, a precizat medicul primar Marilena Țubucanu, șeful secției Neonatologie din cadrul spitalului.
A treia pereche de gemeni era programată pentru sala de nașteri în cursul zilei de luni.

Potrivit cadrelor medicale de la Materninate, anul acesta sarcinile gemelare au fost destul de rare, de la începutul anului și pînă acum înregistrîndu-se numai două perechi de gemeni.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0