Prima paginăSanatate

Spitalizarea de zi trebuie să pună pacientul pe picioare în 12 ore

Dimensiune text

Volumul activității birocratice consumă din timpul dedicat de cadrele medicale pacienților. Actualizarea aplicațiilor informatice ar elimina erorile, spune CAS.

 

Noul Contract Cadru de furnizare a serviciilor medicale, încheiat între spitalele din judeţul Neamţ şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, pune accent pe spitalizarea de zi. Au fost introduse sute de diagnostice care să fie rezolvate în 12 ore, şi nu în spitalizare continuă, ca până acum.

Aceste schimbări au necesitat şi multe modificări birocratice. Cadrele medicale sunt nevoite să completeze, acum, mult mai multe fişe de internare, zilnic, ceea ce le încarcă şi mai mult activitatea. De aceea, s-au strecurat tot felul de erori, care ar putea duce la pierderea decontului de cheltuieli pentru fişa respectivă din partea CAS Neamţ.

Reprezentanţii CAS Neamţ avertizează furnizorii de servicii medicale spitaliceşti că ar putea pierde decontarea, dacă nu sunt mai atenţi la completarea fişelor. S-au descoperit diferite nereguli, cum ar fi absenţa unor informaţii cu caracter obligatoriu care stau la baza întocmirii unui raport de specialitate sau erori în completarea serviciilor pentru fişele de spitalizare de zi.

„Pentru a reduce incidenţa erorilor în raportarea serviciilor şi a cazurilor de spitalizare de zi, adresăm fiecărei unităţi sanitare solicitarea de a acorda o atenţie deosebită modului de înregistrare şi raportare pentru aceste cazuri şi de a lua toate măsurile necesare, inclusiv actualizarea aplicaţiilor informatice, dacă este cazul, astfel încât înregistrarea electronică a informaţiilor din setul minim de date să corespundă cu realitatea informaţiilor din fişele de spitalizare de zi şi să respecte cerinţele privind raportarea acestora, conform prevederilor în vigoare”, transmit reprezentanţii CAS Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0