Spectacolul „Acrobații – șapte zile din viața unor profesori de țară”, la Roman

HomeCultural

Spectacolul „Acrobații – șapte zile din viața unor profesori de țară”, la Roman

Spectacolul „Acrobații – șapte zile din viața unor profesori de țară”, text și regie de David Schwartz, o producție a Platformei de Teatru Politic (Asociația O2G), se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, la Casa Romașcană din Roman, în cadrul Ediției 34 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț, informează organizatorii. Această ediție se desfășoară în perioada 8 – 21 septembrie, cu tema „Zona de siguranță”.

„Prin tema Ediției 34, Festivalul își dorește să creeze un spațiu sigur de întâlnire și dialog între artiști și spectatori, o zonă tampon în mijlocul unei lumi în care limitele sunt împinse la extrem, strânse și forțate din ce în ce mai puternic. «Zona de siguranță» este timpul de gândire și dezbatere asupra neliniștilor comune pe care (deloc) întâmplător le resimțim la nivel global: război, crize sociale, exces informațional, birocrații extreme, neîncredere, haos politic”, arată reprezentanții Teatrului Tineretului Piatra Neamț. Programul Ediției 34: https://www.teatrultineretului.ro/?page_id=29320.

Spectacolul „Acrobații – șapte zile din viața unor profesori de țară” redă povestea a cinci profesori de la o școală gimnazială dintr-o comună fictivă din România. Cinci cadre didactice dedicate, care vor să schimbe lumea de la catedră. Prin intermediul experiențelor acestora pe parcursul unui an școlar se construiește radiografia unei comunități, cu toate tensiunile și contradicțiile specifice procesului de învățământ în mediul rural din România anului 2022.

Spectacolul, deși ficțional, se bazează pe o cercetare riguroasă, desfășurată pe parcursul unui an de zile de echipa artistică, prin intermediul unor interviuri, ateliere de teatru participativ și discuții informale cu diverși actanți din sistemul de învățământ (cadre didactice, elevi, directori, inspectori, lideri de sindicat etc.), mai arată comunicatul organizatorilor.

„Acrobații – șapte zile din viața unor profesori de țară”
Text și regie: David Schwartz
Scenografie: Irina Gâdiuță
Coregrafie: Paul Dunca/Paula Dunker
Muzică: Paul-Ovidiu Cosovanu
Asistență regie și producție: Eva Todică
Cu: David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, Tavi Voina
Durata: 2h
Vârstă: 12+

Prețuri bilete: bilet întreg – 40 lei; bilet reducere studenți și pensionari – 20 lei; bilet reducere elevi – 10 lei. Bilete se găsesc accesând link-ul următor: https://www.bilete.ro/acrobatii-sapte-zile-din-viata-unor-profesori-de-tara/ sau în format tipărit la Casa Romașcană.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0