HomeCultural

Spectacolele lunilor mai şi iunie de la Casa de Cultură

Teatrul „Bacovia” din Bacău şi Teatrul Municipal Roman vor prezenta romaşcanilor spectacolele „Avarul” şi „Doctor fără voie”, de Molière. Pianistul Horia Mihail va încînta spectatorii cu un concert de pian susţinut în cadrul turneului „Merg pe urmele lui Liszt, cu pianul călător”.

 

După două spectacole de mare ţinută artistică, susţinute, în primele două zile ale acestei săptămîni, de maestrul Tudor Gheorghe şi actriţa Adriana Trandafir, Casa de Cultură din Roman conţinuă şirul manifestărilor culturale.

Vineri, 18 mai, începînd cu orele 17.00, actorii Teatrului „Bacovia” din Bacău vor aduce romaşcanilor spectacolul „Avarul”, de Molière, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga (foto stînga).
„Avarul” sau „Școala minciunilor” este o comedie satirică în cinci acte, care prezintă moravurile şi necazurile unei familii burgheze din a doua jumătate a secolului al XVII-lea, în centrul căruia se situează Harpagon, un personaj complex, dominat de zgîrcenie şi egoism pe cît de odios, pe atît de de ridicol. Actorii care vor da viaţă personajelor sînt Ștefan Ionescu (Harpagon), Dumitru Rusu (Cleant), Daniela Vrînceanu (Eliza), Bogdan Matei (Valeriu), Alina Simionescu (Mariana), Ștefan Alexiu (Anselm), Firuţa Apetrei (Frosina), Simona Nica (Simone), Corina Goranda (Jacqueline), Valentin Branişte (La Fleche), Roxana Mîrza (Procurorul). Scenografia este asigurată de Cristina Ciobanu. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Teatrul de animaţie din cadrul Teatrului „Bacovia” aduce pentru copiii romaşcani o poveste inspirată după Fraţii Grimm, în regia Adelei Moldovan (foto dreapta). Actorii păpuşari vor susţine, pe scena Casei de Cultură din Roman, marţi, 22 mai, două spectacole, la orele 10.30 şi 12.00. Preţul unui bilet de intrare este de 6 lei.

Luni, 28 mai, Teatrul Municipal Roman, coordonat de Radu Vatavu, va susţine primul spectacol după reunirea trupei de actori amatori.

Spectacolul „Doctor fără voie”, de Molière, va avea loc la orele 19.00.
Tînărul pianist Horia Mihail va ajunge la Roman pe 20 iunie, într-un spectacol inclus în turneul „Merg pe urmele lui Liszt, cu pianul călător”. Acesta va susţine pentru publicul romaşcan iubitor de muzică de calitate un program din opera compozitorului Franz Liszt.
Turneul lui Horia Mihail este sprijinit de Societatea Română de Radiodifuziune, care va trimite în instituţiile de cultură nedotate din localităţile în care pianistul şi-a propus să concerteze, un pian performant.
Intrarea la spectacol este gratuită.

Comentarii

WORDPRESS: 0