Spațiu expozițional pentru artiștii locali, în Pietonal

HomeCultural

Spațiu expozițional pentru artiștii locali, în Pietonal

 

expozitie violeta lacatusu 3În Pietonalul Ștefan cel Mare se propune înființarea unei galerii de artă destinate artiștilor. Propunerea vine din partea administrației locale și a locatarilor din zonă, ca urmare a faptului că actualul chiriaș vrea să renunțe la spațiu.

Chiriașul imobilului din blocul 3 din Pietonal, parterul II, a renunţat la spaţiu, motivând probleme financiare şi, deci, încheierea unui nou contract se impune. “Având o poziţie centrală şi pentru animarea vieţii în pietonalul Ştefan cel Mare, propun ca spaţiul să capete o destinaţie care lipseşte din zonă şi care mi-a fost sugerată de locatarii blocurilor perimetrale: o galerie de artă, care ar putea fi un spaţiu expoziţional permanent al tinerilor artişti din oraş şi nu numai, al elevilor şi studenţilor organizaţi în grupuri etc. Suprafaţa de 75 mp, compusă din două săli şi grup sanitar, asigură, printr-o mobilare adecvată, posibilităţi de expunere pentru obiectele de artă sau orice alt tip de exponate”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali, ce vor dezbate oportunitatea acestui proiect în ședința de miercuri, 31 august.

Închirierea se va face prin licitaţie publică, pentru o perioadă de zece ani, preţul de pornire fiind cel stabilit prin H.C.L. 172/2015 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0