Sondaj Ziarul de Roman – Leoreanu, Cazan şi Oprea

HomeActualitateRoman

Sondaj Ziarul de Roman – Leoreanu, Cazan şi Oprea

 

sondaj candidatiLa o săptămână de la demararea proiectului de sondare a opiniei romaşcanilor cu privire la intenţia de vot pentru alegerile locale din luna iunie, ordinea voturilor a fost: Laurenţiu Leoreanu, Sorin Cazan, Gheorghe Oprea, Camelia Duca, Dorel Chelaru, Constantin Iancu şi Victor Barcan, cu menţiunea că ultimul candidat a fost adăugat spre finalul sondării, în momentul în care şi-a lansat candidatura.

De ce sondaj?

Ziarul de Roman a demarat acest proiect prin care încercăm să aflăm care sunt candidaţii cu cele mai mari şanse pentru a ne conduce destinele. Sondajele privind intenţia de vot pentru alegerile din iunie se vor desfăşura în această perioadă, în precampanie, tocmai pentru a evita influenţarea votului.

La debutul campaniei electorale, la începutul lunii mai, sondajele se vor axa pe întrebări de interes pentru comunitate şi romaşcani, fără conotaţii politice. Din punctul nostru de vedere, sondarea opiniei cetăţenilor este binevenită, oferind informaţii despre probleme identificate sau soluţii de dezvoltare propuse, liste de priorităţi sau de nevoi.

Sondajul în forma fizică apărută pe site este furnizat automat printr-un program şi nu este manipulat de către echipa Ziarului de Roman, iar încercările de „fraudare” care ne-au fost aduse la cunoştinţă au fost, pe parcurs, rezolvate, dorinţa noastră fiind aceea de a avea o percepţie cât mai apropiată de realitate, fără „cosmetizările” cu care unii s-au obişnuit.

Rezultatele sondajului – Dacă mâine ar fi alegeri, cu ce candidat la funcţia de primar al Romanului aţi vota?

În total, la întrebarea „Dacă mâine ar fi alegeri, cu ce candidat la funcţia de primar al Romanului aţi vota?” au răspuns 20.160 persoane.

Primul loc, cu 54,8% din respondenţi, a fost ocupat de Laurenţiu Leoreanu, actualul primar, cu 11.042 voturi. Acesta a fost urmat de Sorin Cazan, care a obţinut 21,5%, adică 4.339 de voturi. Gheorghe Oprea a obţinut 19,5%, cu 3.928 de voturi. Camelia Duca a obţinut 2,7%, fiind votată de 541 de persoane. Dorel Chelaru a obţinut 0,8%, cu 158 de voturi. Ultimii clasaţi au fost Constantin Iancu şi Victor Barcan, cu 0,4% – 85 voturi, respectiv 0,3% – 67 de voturi.

rezultate-sondaj-primar-zdr
Sondaj – Dacă mâine ar fi alegeri locale, cu ce partid aţi vota pentru lista pentru Consiliul Local Roman?

Pentru săptămâna în curs, vă propunem un alt sondaj, care să afle opinia cititorilor noştri referitoare la întrebarea: „Dacă mâine ar fi alegeri locale, cu ce partid aţi vota pentru lista pentru Consiliul Local Roman?”

 • Alianţa Liberalilor şi Democraţilor
 • Mişcarea Populară
 • Partidul Naţional Liberal
 • Partidul România Unită
 • Partidul Social Democrat
 • Partidul Social Românesc
 • Uniunea Naţională pentru Progresul României

Va urma un sondaj asemănător, dar, de data aceasta, pentru lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean. Reamintim faptul că, pe 5 iunie, romaşcanii ies la vot pentru a desemna primarul, consilierii locali şi consilierii judeţeni.

 

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • Daca acest sondaj ar fi corect, inseamna ca si cel de la CL este corect.. De ce nu il afisati… Este o simpla manipulare??

  • Buna ziua, sondajul a fost activ timp de o saptamana, a fost afisat, dupa care a urmat un sondaj pentru CL, iar rezultatele la acesta din urma le vom publica in editia de maine. Tot maine vom face un nou sondaj, pentru ca au aparut noi candidati si a disparut unul, din cauza sau datorita aliantei PSD-UNPR. Va multumim!

 • Se mai pune sau nu rezultatul de la sondajul la CL? Sau ar fi bine sa se elimine si editorialul cu Cazan pe locul 2! Este farte posibil cei 3 sa fie in top 3, dar in alta ordine! Cu sondajul de ieri ce s-a intamplat? S-a evaporat??

  • Buna ziua, sondajul va fi repus astazi pe site. L-am scos pentru ca am considerat ca Sfintele Sarbatori de Paste trebuie incununate de pace si liniste si de mai putina lupta electorala. In plus, la momentul respectiv, candidatura unei persoane inca era pusa sub semnul intrebarii. Acum lucrurile sunt lamurite si sondajul va fi reluat.
   Astazi vom publica si rezultatele pentru sondajul legat de lista de consilieri locali, cea pe partide.

 • Iarasi p.n.l-istii sa ne conduca? Defapt tot p.d.l.istii lui Basescu in frunte cu Leoreanu.Oare cand scapam de ei?Dupa cum arata sondajul,daca cumva este si corect?castigator este din nou totLeoreanu cu clica lui de p.d.listi.