Tineri din 12 ONG-uri din Roman s-au unit pentru a depune proiectul de activități care să aducă Romanului titlul de „Capitala Tineretului”. Municipiul Roman se află în finală, alături de alte două mari orașe – Brașov și Iași. Grupul de inițiativă a lansat și un sondaj în rândul romașcanilor la care doritorii să vină cu idei și sugestii care să prezinte „punctele tari” ale orașului, astfel încât juriul să fie convins că Romanul merită titlul de Capitala Tineretului. Sondajul poate fi completat și pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Roman.
„Primăria municipiului Roman vă invită să participați la un sondaj menit să sprijine inițiativa tinerilor din oraș și din zonă care s-au implicat în a creiona un proiect ce a dus municipiul nostru în finala pentru obținerea titlului de Capitala Tineretului. Parte din grupul de inițiativă a fost prezent vineri, la Cluj Napoca, la Conferințele Capitala Tineretului, unde tinerii au putut prezenta, în mare, proiectul pe care l-au gândit pentru a obține titlul și a oferi activități pentru tineri și nu numai. Juriul va anunța câștigătorul în luna noiembrie, dar până atunci membrii forului decizional vor să știe de ce ar veni un tânăr din România în Roman anul viitor, pentru Capitala Tineretului. Vă invităm, astfel, să-i ajutăm pe acești tineri ce-și doresc să obțină titlul de Capitala Tineretului pentru Roman răspunzând la sondaj – https://goo.gl/forms/m8i0vsA2ShSBnzzJ2. Facem un apel la cei care vor dori să participe la sondaj să respecte munca tinerilor din cele 12 ONG-uri implicate în proiect și să ofere răspunsuri care să aducă plus valoare inițiativei, dar, în același timp, să fie în ton cu realitatea fiecăruia”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.
Fiecare oraș care primește acest titlu are oportunitatea de a dezvolta însuși un program cadru amplu care vizează dezvoltarea urbană prin participarea tinerilor, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la participarea activă a tinerilor în viața comunității. Încercând să stabilească noi modele de dialog structurat și de responsabilizare, mobilizare a cetățenilor, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar și promovând toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară. Anunțarea câștigătorului și decernarea premiului vor avea loc pe 10 noiembrie, la Baia Mare, în cadrul Galei Tinerilor din România.
Comentarii