Prima paginăSanatate

Soluții pentru redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Soluții pentru redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Dimensiune text

 

La inițiativa prefectului de Neamț, George Lazăr, au fost invitați la discuții privind deschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț reprezentanții spitalului și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Conform Prefecturii Neamț, în urma discuțiilor avute marți, 16 iunie, de prefectul județului, George Lazăr cu reprezentanții Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, medicul Dan Silviu Verzea, managerul unității, alături de medicul Ana-Maria Ungureanu, managerul medical, și de asistent medical principal Eugenia Antohe, manager de îngrijiri, și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, directorul Radu Firăstrău și medicii epidemiologi ai instituției, Daniela Marcoci și Roxana Pipirigeanu – s-au găsit următoarele variante de lucru pentru sănătatea nemțenilor:

 1. deschiderea parțială a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în următoarea săptămână, cu următoarele specializări: Pediatrie, ORL, Chirurgie Plastică, Chirurgie
  generală, Ortopedie, Urologie, Chirurgie infantilă, Neurochirurgie, Obstetrică, Cardiologie l, Chirurgie BMF, Oftalmologie – doar urgențele pentru început;

 2. deschiderea totală a Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț în următoarea perioadă pentru pacienții non-Covid și identificarea unui alt spital din județul Neamț pentru a deveni suport Covid-19, la solicitarea prefectului George Lazăr.

Acesta a solicitat conducerii DSP Neamț să ofere soluții pentru tratarea pacienților de COVID într-un alt spital din județul Neamț, urmând ca acesta să fie anunțat cât de repede.

„Este foarte important ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț să redevină al pacienților din tot județul, iar bolnavii ce veneau înainte la tratamente să poată să își reia cursul existent. Sunt foarte preocupat de redeschiderea acestei unități sanitare pentru binele nemțenilor, dar și pentru a oferi încredere pacienților că suntem într-o nouă fază epidemiologică și cu respectarea tuturor măsurilor ce se impun trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi. Mă preocup să găsim o altă unitate sanitară care să preia pacienții depistați pozitiv pentru Covid-19, o unitate poate de rang inferior Spitalului Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț care să poată deveni spital suport în această pandemie”, a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0