Prima paginăPolitica

Solicitările deputatului Leoreanu pentru noul Guvern: pasarelă pe E85 peste calea ferată, Casa Celibidache, noi locuințe ANL

Solicitările deputatului Leoreanu pentru noul Guvern: pasarelă pe E85 peste calea ferată, Casa Celibidache, noi locuințe ANL

Dimensiune text

 

Suntem ancorați într-un proces electoral important, dar mai importante decât atât sunt nevoile cetățenilor, iar promovarea lor este obligația noastră, a celor care conținem încrederea lor oferită prin vot!

Învestirea Guvernului PNL este o oportunitate pentru a deschide noi capitole de interes pentru comunitatea noastră, o oportunitate pe care lupt să o folosesc în interesele cetățenilor!

Obligația politicienilor nu este de a cere ceea ce nu se cuvine zonei pe care o reprezintă, ci de a impune ceea ce merită! Iar locul pe care îl reprezint MERITĂ mult mai mult decât a primit de la nivel guvernamental în ultimii ani!

Am avut, la începutul acestei săptămâni, o serie de întâlniri cu o parte dintre miniștrii actualului guvern, cărora am putut să le prezint, cu argumente concrete, o serie de investiții stringente pentru municipiul Roman și de la care am obținut asigurări ferme în ceea ce privește susținerea comunității noastre.

Romanul și romașcanii merită mai mult, după o perioadă în care interesele orașului nostru au fost trecute pe plan secundar de fosta guvernare națională și județeană.

Principalele discuții avute la Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării Regionale au vizat: consolidarea și reabilitarea „Casei Sergiu Celibidache”, Sala de Sport a Colegiului Național „Roman-Vodă”, dar și construirea de noi locuințe ANL pentru tinerii din zonă, investiție ce poate duce la o dinamizare a vieții sociale și economice la nivel local. O serie de obiective angajate în trecut sunt reanalizate acum la nivel ministerial, obligația mea fiind de a susține proiectele importante pentru Roman și a solicita realizarea lor cu prioritate!

La Ministerul Transporturilor am susținut necesitatea construirii unei pasarele rutiere peste liniile de cale ferată ce traversează partea de nord a orașului, de-a lungul celei mai importante artere din Moldova – E85, investiție care va elimina toate deficiențele actuale din acel punct și care nu au putut fi remediate în trecut.

Romanul este un oraș dinamic, în plină dezvoltare, la fel și multe alte localități din județul Neamț, dar pentru a consolida acest traseu și pentru a continua acest parcurs, la întâlnirea avută cu Ministrul de Finanțe am susținut necesarul financiar pentru echilibrarea bugetelor locale, spre a fi prevăzute în proxima rectificare de buget.

La Ministerul Educației am solicitat, așa cum am făcut mereu, inclusiv de la tribuna Camerei Deputaților, o profundă debirocratizare a sistemului de învățământ, care este – efectiv – îngropat sub tone de maculatură inutilă, o simplificare a procedurilor și mecanismelor administrative, precum și o dezbatere cu cei direct implicați în sistem și nu doar cu specialiștii de la nivel ministerial, pentru că realitatea trebuie cunoscută în profunzime și simțită de la oamenii care o trăiesc zi de zi. Trebuie proiectată o arhitectură instituțională flexibilă, coerentă, pragmatică, depășind construcțiile comunistoide total perisate într-un sistem ce „fierbe” de nevoia modernizării, precum inspectoratele școlare.

Voi fi mereu acolo, voce puternică a zonei pe care o reprezint și voi lupta cu toată forța și folosind toate mecanismele și oportunitățile ce apar, nu pentru că avem nevoie de favoruri, ci pentru ca MERITĂM. Aceasta este normalitatea!

Laurențiu Leoreanu,
Deputat PNL de Neamț

Declarație de presă

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Stef 2 ani

  Poate mai importantă ar fi o pasarelă peste calea ferată pe strada Dumitru Mărtinaș, dacă veni vorba de capital electoral. Ați văzut ce cozi se formează în jurul prânzului, inclusiv pe strada Ștefan cel Mare, când se lasă bariera, din cauză că se formează 2 benzi abia în vecinătatea Lukoil?