Prima paginăActualitate

Șoferii vor fi sancţionaţi dacă pasagerii nu au centură de siguranţă

Dimensiune text

Șoferii vor trebui să facă „instructajul” pasagerilor în ceea ce priveşte obligativitatea purtării centurii de siguranţă în autovehicul. Săptămâna aceasta intră în vigoare o ordonanţă de guvern în care se specifică faptul că şoferii au obligaţia de a informa pasagerii cu privire la obligaţia legală de a purta centura de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, şoferii vor avea obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

Tot din 28 septembrie va fi interzis transportul copiilor în vârstă de până la trei ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă. Excepţie de la această regulă vor face autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum şi taxiurile, dacă în acestea din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

Șoferii care nu se vor asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate vor primi trei puncte de penalizare. Aceeaşi sancţiune se va acorda şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0