Prima paginăSocial

Șoferii, neobișnuiți cu centurile de siguranță

Dimensiune text

În perioada 12 – 18 martie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia folosirii centurii de siguranță, în cadrul campaniei preventive „Seatbelt”, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (TISPOL).

 

 

Scopul acestei acțiuni a fost reprezentat de conștientizarea participanților la trafic asupra importanței utilizării centurii de siguranță și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră. Polițiștii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămîni, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranță, atît de către conducătorii auto, cît și de către pasagerii din autovehicule.

Pe parcursul acțiunilor, au fost verificate toate categoriile de autovehicule, atît cele înmatriculate în România, cît și cele înmatriculate în alte state. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 803 sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranță, din care 748 conducătorilor auto și pasagerilor de pe locul din dreapta față și 55 de sancțiuni ocupanților locurilor din spate ale autovehiculelor, fiind constatate, totodată, zece infracțiuni la regimul circulației.

Reamintim că nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto se sancționează cu două-trei puncte amendă (140 – 210 lei) și două puncte penalizare, iar de către pasageri, cu aceeași amendă„, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0