Șoferi prinși băuți la volan, în Roman și Cordun

HomeActualitate

Șoferi prinși băuți la volan, în Roman și Cordun

Joi, 7 aprilie, în jurul orei 00.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 207 B, în localitatea Cordun, informează IPJ Neamț. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Tot joi, în jurul orei 09.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, în municipiul Roman. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cele două cauze, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Polițiștii rutieri sunt la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0