Șoferi care transportau substanțe periculoase, sancționați de polițiști

HomeActualitate

Șoferi care transportau substanțe periculoase, sancționați de polițiști

 

 

Din luna decembrie 2017, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au desfăşurat mai multe acțiuni pe linia transportului de substanțe periculoase, echipele acționând pentru controlul autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri periculoase.

Până în prezent au fost controlate 98 de astfel de vehicule, toți conducătorii auto fiind testați cu aparatul etilotest. Polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate, respectiv două pentru nerespectarea prevederilor HG 1175/2007 privind transportul rutier de mărfuri periculoase, patru pentru abateri de la HG 69/2012 privind contravențiile la regimul transportului rutier, trei pentru nerespectarea perioadelor de conducere și de odihnă, zece pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șase pentru defecțiuni tehnice și 21 pentru alte abateri la regimul rutier.

Miercuri dimineață, 10 ianuarie, pe raza localităţii Dumbrava Roşie – DN15, a fost oprită în trafic o autocisternă condusă de un bărbat de 68 ani, din municipiul Piatra Neamț, care transporta motorină. „În urma controlului efectuat, poliţiştii au constatat o serie de nereguli, iar în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 2600 lei şi retragerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare şi al certificatului de înmatriculare, pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto valabilă, inspecția tehnică periodică a autovehiculului expirată şi defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare. Totodată, pentru lipsa copiei conforme a licenței de transport, a fost sancţionată societatea comercială, care a efectuat transportul de combustibil, cu amendă de 9000 lei”, informează IPJ Neamț.

În următoarea perioadă, polițiștii rutieri vor continua acțiunile pentru prevenirea producerii de accidente în care sunt implicate vehicule care transporta mărfuri și substanțe periculoase și îmbunătățirea siguranței și securității în transporturi, împreuna cu lucrători din cadrul ISU Neamț, ISCTR și BTF Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0