Prima paginăActualitate

Șofer depistat în Roman fără permis și băut la volan

Șofer depistat în Roman fără permis și băut la volan

Dimensiune text

 

 

În acest weekend, polițiștii din cadrul IPJ Neamț au depistat în trafic șapte conducători auto aflați sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat sâmbătă patru dintre conducătorii auto aflați sub influența alcoolului pe raza localităților Piatra Neamț, Păstrăveni și Cordun. Doi dintre aceștia au fost opriți în trafic, pe raza comunei Păstrăveni, la o diferență de jumătate de oră între constatări. Astfel, un bărbat de 63 de ani, din Urecheni, a fost oprit pe DJ 155I, din Păstrăveni, în jurul orei 20.16, de către polițiști și a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv. Cel de-al doilea conducător auto, un tânăr de 31 de ani, din Păstrăveni, a fost surprins în flagrant de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DC 19, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența alcoolului.

În cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului și depistat de polițiști pe raza comunei Cordun, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea probelor biologice.

Alți trei conducători auto au fost depistați de polițiști, duminică, pe raza localității Roznov și a municipiilor Roman și Piatra Neamț. În cazul șoferului depistat în Roman, polițiștii au stabilit că acest nu poseda nici permis de conducere, rezultatul testării fiind de până în limita de 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. Cea mai mare valoare a testării cu aparatul etilotest a fost de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cazurile constatate, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice, informează IPJ Neamț.

„Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere. Poliția Română, prin structurile de poliție rutieră, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier. Nu fiţi victimele alcoolului! Nu vă urcaţi la volan în stare de ebrietate!”, este mesajul transmis de polițiștii nemțeni.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0