Smiley și Faydee, concerte de Zilele Municipiului Roman

HomeTimp liber

Smiley și Faydee, concerte de Zilele Municipiului Roman

 

 

Ca-n fiecare an, Romanul „îmbracă” straie de sărbătoare în a doua parte a lunii mai când, în ultimii zece ani, se sărbătoresc Zilele Municipiului Roman. Dacă anul trecut, traficul rutier pe centrul orașului a fost restricționat pentru susținerea spectacolelor, anul acesta autoritățile spun că vor amplasa scena la statuia lui Roman Mușat și accesul mașinilor nu va fi permis doar pe durata concertelor, adică seara.

Pe pagina de socializare proprie, primarul Lucian Micu a anunțat că a decis să le ofere romașcanilor mai puține concerte, dar artiștii care vor susține spectacole să fie unii dintre cei mai apreciați. Două dintre numele celor care vor cânta la sărbătoarea zilelor orașului sunt Smiley și Faydee. „Așa cum deja ați început să mă cunoașteți, sunt omul care consider că principiul «mai puțin, dar bun» este unul sănătos. Ne apropiem de momentul în care sărbătorim din nou orașul nostru, păstrând evenimentele frumoase pe care le-am desfășurat și la edițiile anterioare ale Zilelor Municipiului Roman, dar încercând ca, de la an la an, să venim cu lucruri noi și frumoase. Una dintre schimbările pe care le-am gândit este aceea de a nu mai bloca circulația pe centrul orașului, astfel încât vom monta scena pentru concerte pe esplanada de la Statuie, iar traficul va fi restricționat numai pe timp de noapte, când artiștii vor susține spectacolele. În același timp, în parteneriatul public-privat pe care-l avem cu firma care a organizat și în trecut parte din sărbătoare, am stabilit să vă oferim trei zile de spectacole, cu mai puțini invitați, dar la Roman să avem parte de concerte ale unor formații sau artiști apreciați. Dacă anul trecut, de Zilele Municipiului Roman am avut-o ca invitată pe Andra, anul acesta îi vom aduce pe scena noastră pe Smiley, dar și pe cunoscutul artist internațional – Faydee. Săptămâna viitoare vom definitiva tot programul și în jurul datei de 1 mai vă voi oferi și detalii despre celelalte surprize pe care vi le-am pregătit pentru a sărbători împreună și cât mai frumos comunitatea în care trăim”, a precizat primarul Lucian Micu.

Anul trecut, edilul a introdus pe lista evenimentelor care sunt sărbătorite de Zilele municipiului Roman un tur ciclist și o zi a porților deschise, atunci când romașcanii au putut să viziteze serele în care cresc florile ce se plantează în oraș, cum se hrănesc și îngrijesc animalele din Parcul Municipal, cum funcționează microhidrocentrala de pe râul Moldova și care este viața de zi cu zi a celor care locuiesc în Casa Bunicilor – azilul de pe strada Ogoarelor.

În ultimii ani, Primăria a încheiat un parteneriat prin care o societate privată suportă cheltuielile cu aducerea artiștilor și aduce diferiți comercianți ce vor amplasa chioșcuri și terase de comercializare a diverselor produse alimentare și nealimentare, de la aceștia din urmă obținând și sume de bani pentru decontarea cheltuielilor cu spectacolele.

Anul trecut, la Roman au cântat Ansamblul „Răzeșii de la Pogănești”, Ansamblul „Vatra cântecelor noastre”, MC Doina Mirea, Petrică Mâțu Stoian, Jull, Constantin Bahrin, Alessia, Bere Gratis, Andra, Roxana Nemeș și Hevito. Anul trecut, pentru ediția a IX-a a Zilelor municipiului Roman, Consiliul Local a aprobat suma de 130.000 de lei, iar la ședința din această lună aleșii locali vor trebui din nou să stabilească ce bani vor aloca din bugetul local pentru toate activitățile ce se desfășoară în oraș timp de o săptămână pentru a marca sărbătorirea Romanului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0