Sistem propriu de plată online a taxelor și impozitelor, la Primăria Roman

HomeEconomie

Sistem propriu de plată online a taxelor și impozitelor, la Primăria Roman

 

 

În municipiul Roman, plata taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019 se poate face începând cu data de 8 ianuarie. Persoanele care-și achită cu anticipație dările pentru anul 2019, până la data de 31 martie 2019, vor beneficia de o bonificație de 5% la plata impozitului pe clădiri, teren și autoturism. De asemenea, persoanele care dețin un autoturism hibrid sau integral electric sunt scutite de impozitul aferent autoturismului.

Reprezentanții municipalității speră ca, în cel mult doi ani, prin intermediul unui proiect european câștigat anul trecut, să implementeze în Roman un sistem propriu de plată online a taxelor și impozitelor locale, ușor de utilizat și care să permită fiecărui cetățean să știe exact cât are de achitat și care sunt termenele de plată. „Plata taxelor se poate face și online, folosind platforma ghiseul.ro. Acest lucru va fi posibil până în momentul în care noi vom finaliza implementarea acelui proiect cu finanțare europeană care presupune informatizarea și digitalizarea activității din Primăria municipiului Roman, când ne vom crea un sistem propriu de plăți online”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Conform HCL 241/2018, s-a aprobat reducerea cu 50% de la plata impozitului aferent anului 2019 pentru locuinţa de domiciliu şi terenul aferent acesteia a persoanelor fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
– sunt beneficiari de ajutor de şomaj, ajutor social sau sunt pensionari;
– totalul veniturilor lunare pe familie (pentru membrii familiei care au acelaşi domiciliu cu petentul) să fie mai mici sau egale cu 1.450 lei;
– au o singură locuinţă proprietate personală;
– nu deţin mijloace de transport;
– nu deţin AF-uri, PF-uri sau societăţi comerciale;
– suprafaţa utilă a locuinţei să nu depăşească suprafaţa de 100 de metri pătrați;
– suprafața de teren în proprietate să fie până în 1.000 de metri pătrați teren intravilan și până în 2.000 de metri pătrați de teren extravilan.

Reducerile de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren se aplică, începând cu data de 1 ianuarie 2019, persoanelor care depun documente justificative la compartimentele de specialitate ale autorităţilor publice locale în perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2019.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0