HomeEducatie

Sindicatele au protestat în fața Prefecturii

Miercuri, 29 februarie, aproximativ 200 de persoane au protestat în fața Prefecturii Neamț împotriva deciziei autorităților române de a semna, la summit-ul european de joi și vineri, Tratatul de Stabilitate, Coordonare și Guvernanță în Uniunea Europeanăașa-numitul Pact fiscal european.

 

 

Protestatarii, membri ai confederațiilor sindicale Cartel Alfa, Blocul Național Sindical și CNSRL Frăția, s-au adunat în fața Prefecturii în jurul orei 14.30. Timp de mai bine de o oră, aceștia au strigat lozinci antiguvernamentale și împotriva președintelui Traian Băsescu. Cei care au participat la miting au fost dezamăgiți de lipsa de implicare a bugetarilor. Cei mai mulți participanți au fost din mediul privat. Nu știu de ce colegii din Învățămînt și Sănătate nu ni s-au alăturat, poate li s-a spus să stea acasă. Ar trebui să înțelegem din asta că lor le este bine? Cert este că nouă nu este bine și că ar trebui ca salariul minim pe economie să fie de 1.000 lei, ca să poată supraviețui oamenii. Acțiunile de protest vor continua în perioada următoare, mai ales dacă vremea se îmbunătățește, a afirmat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub.

Prefectul județului consideră că cele mai multe solicitări nu se pot rezolva pe termen scurt, fiind vorba de modificări legislative. Delegația protestatarilor a intrat la negocieri, iar la final am ieșit și am vorbit cu oamenii. I-am asigurat de respectul meu și de faptul că, la nivelul Prefecturii Neamț, dialogul social există. Eu am luat act de solicitările celor prezenți la protest și voi transmite mai departe tot ceea ce mi s-a adus la cunoștință, a precizat Mihai Archip, prefectul județului Neamț.

Pentru reprezentantul Guvernului în teritoriu, prima zi a lunii martie va fi o altă zi de negocieri cu protestatari. Joi, la Prefectură își vor exprima nemulțumirile nevăzătorii.

Comentarii

WORDPRESS: 0