Prima paginăActualitateNeamt

Sindicaliştii acuză: „Presiuni politice în restructurarea de la Poştă”

Dimensiune text

Liderul de sindicat al poştaşilor susţine că politicienii au cerut ca anumite persoane să nu fie date afară. Programul de restructurare al Poştei Neamţ va însemna disponibilizarea a 60 de persoane.

Liderul de sindicat al lucrătorilor poştali din judeţul Neamţ este supărat pe politicienii din judeţ. Acesta susţine că „cei care se află la putere” au încercat să intervină în procesul de restructurare şi reorganizare de la Oficiul Judeţean de Poştă Neamţ pentru ca anumite persoane… preferate să nu-şi piardă locul de muncă.

„Eu îi rog pe domnii politicieni să ne lase în pace şi să nu se amestece, fiindcă suntem aproape în faliment din cauza politicienilor. Fiecare partid care a fost la putere s-a folosit de poştaşi, pentru că factorul poştal are o mare influienţă, el merge din casă-n casă şi stă de vorbă cu oamenii. Toţi cei care au venit la putere, din 2000 încoace, sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă la Poştă şi pentru situaţia în care ne aflăm acum. M-au sunat oamenii din comune că a intervenit X să rămână anumite persoane. Să nu meargă la intimidare, că sunt la putere şi răstoarnă munţii, fiindcă voi da şi nume”, a afirmat Vasile Trifescu, liderul de sindicat al salariaţilor din cadrul Oficiul Judeţean de Poştă Neamţ.

La acest moment, Oficiul Judeţean de Poştă Neamţ numără aproximativ 700 de salariaţi, dar numărul lor va scădea luna viitoare, după ce 60 de angajaţi vor pleca din cadrul companiei: 47 la cerere, iar 13 în urma testărilor care s-au încheiat săptămâna trecută. Zona Roman va avea mai puţin cu 22 de angajaţi. În mediul urban vor pleca acasă zece oficianţi – nouă la cerere şi unul în urma testării -, iar în mediul rural vor fi mai puţin cu 12 poştaşi – şapte la cerere şi cinci în urma testării.

În mediul rural, un factor poştal va avea în perimetrul de activitate între 2.000 şi 4.000 de persoane, iar venitul lunar va fi de cel puţin 1.000 de lei şi va creşte în raport cu munca realizată.

Reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ au negat afirmaţiile liderului de sindicat, susţinând că nu au auzit de niciun caz în care politicieni locali să intervină pentru a păstra anumite persoane în cadrul Poştei. Aceştia au subliniat că, pentru persoanele care nu pleacă la cerere, există o a doua şansă, în sensul în care vor putea fi redistribuite pe posturile rămase vacante în cadrul Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • geo 8 ani

  Oameni buni ,nu cedati in fata uslasilor caci ve-ti pierde tot ce aveti mai scump in viata; -FAMILIA; Acesti dementi avizi dupa putere si avere nu tin cont de viata celor care i-au ales pentru promisiunile facute si pentru ca le-a mers profita din plin de greseala electoratului,care a pus stampila cu ochii inchisisi cu mana hotilor de la putere.DESCHIDETI OCHII MARI OAMENI BUNI SA NU AVETI PARTE DE UN ADORMIT REPETENT LA CARMA TARII.

  • un cetățean 8 ani

   Domnule Geo, după câte văd, dumneavoastră ați cam dormit la orele de gramatică . Se scrie corect ,,veți pierde” deoarece este verbul ,, a pierde” la timpul viitor ! În altă ordine de idei, între un ,, adormit repetent ” și unul care ne-a,, pierdut ” flota, îl prefere pe primul …

 • iulian 8 ani

  cand cineva se refera la ”un adormit repetent la carma tarii” putem presupune ca se refera la ”primul carmaci…care tocmai si a reanoit brevetul”….