Prima paginăEducatie

Simultan de șah la Școala nr. 6 din Roman

Dimensiune text

Școala nr. 6 din Roman, situată în cartierul romașcan Nicolae Bălcescu, găzduiește miercuri, începînd cu orele 12.00, a IV-a ediție a concursului de șah intitulat „Șahul – Prietenul meu”.

 

 

„Manifestarea a devenit una de tradiție și se organizează în cadrul parteneriatelor «Școală – Biserică» și «Școală – Bibliotecă». Obiectivele principale ale proiectului sînt promovarea jocului de șah în rîndul copiilor și dezvoltarea spiritului de competiție în rîndul elevilor”, a declarat preotul Alexandru Zamfir, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Roman, unul dintre organizatorii evenimentului.

La concurs s-au înscris 20 de copii, care vor face un simultan de șah cu părintele Gheorghe Miron, un împătimit al jocului minții. Cei mai isteți copii vor fi răsplătiți cu diplome și premii constînd în bani și dulciuri. Primele trei locuri vor fi premiate cu 100 lei, 80 lei, respectiv 60 de lei, iar cei care vor obține primele trei mențiuni vor primi cîte 40 lei. Toți copiii, indiferent de poziția ocupată în clasament, vor primi diplome de participare și dulciuri. Manifestarea a fost sprijinită financiar de cele două două parohii incluse în proiect: Parohia „Sfîntul Ilie” din Roman (preot paroh Ioan Movileanu) și Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Roman (preot paroh Alexandru Zamfir).

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • numecomun 9 ani

  Au murit marii sahisti ai romanului si noi nu am aflat?
  ce cauta un popa sa faca simultan la o scoala cu micutii cunoscatori ai sahului?
  oare nu mai este de facut nimic prin parohii si ne producem prin scoli?
  rusine celor care nu doresc ca in scoli sa vina cei indreptatiti sa tina simultanuri

 • kikiriki 9 ani

  Măi deşteptule, te-aş întreba eu aşa: de ce… mănînci tu aşa, gol, în condiţiile în care stai numai să numeri morţii şi viii din şahul romaşcan !!!? Pune mîna şi fă ceva mai bun, apoi liber la mîncat pe internet ! Ce zici de o aşa propunere ?! Aaaaaaa, ca să ne-nţelegem: nu-s „popă”, sunt doar unul dintre cei cărora li s-a făcut greaţă de specia asta josnică, a cîrcotaşilor, buni (numai) de dat din clanţă !