Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, la Cercul Militar

HomeCultural

Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, la Cercul Militar

 

 

Cu ocazia sărbătoririi zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei României, în cadrul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri, Batalionul 43 Aprovizionare și Transport „Roman I Mușat” organizează marți, 23 octombrie, de la ora 17, în sala mare a Cercului Militar Roman, simpozionul aniversar „100 de ani de istorie într-o sută de cuvinte, 1918-2018”.

În cadrul acestuia vor fi susținute recitaluri de cântece patriotice, de către corul clasei a IV-a A din cadrul Școlii „Vasile Alecsandri” din Roman, coordonat de profesor Cristina Obreja, și de corul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, coordonat de profesor Gheorghe Gozar. Vor fi prezentate comunicări tematice de către invitați cu pregătire în istorie și artă militară: Gl. Mr.(rz.) Ion Maftei – „Familia Hurmuzaki în centrul luptei pentru unirea românilor”; Prof. Petru Flenchea – „Personalitatea mareșalului Constantin Prezan”; Col.(rz.) Vasile Oprea – „Monumentele războiului pentru reîntregirea României Mari”; Pr. Ionuț Amărinii – „Implicarea Episcopiei Romanului în Războiul de reîntregire a neamului”; Mr. Petru Chiriac – „Celebrarea Marii Uniri în operele unor mari artiști români ai vremii”; Plt. adj.pr. Sorin Grumuș – „Personalități romașcane în Războiul pentru Întregirea României”.

De asemenea, vor fi organizate expoziții de fotografii, lucrări de istorie militară și de ținute militare din primul război mondial.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0