HomeSanatate

Sfaturi pentru a nu petrece Revelionul pe patul spitalului

Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății fac o serie de recomandări privind expunerea la frig, dar și referitor la consumul de alimente în perioada sărbătorilor de iarnă.

;

;

În această perioadă sunt recomandate următoarele: consumul moderat de alimente tradiționale pe bază de carne de porc, mai ales al celor cu un conținut ridicat de grăsimi și preparate termic prin prăjire; carnea și preparatele din carne de porc trebuie achiziționate de la comercianți autorizați, care pot certifica efectuarea controlului sanitar-veterinar al produselor; alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă cereale, legume, fructe și produse lactate; se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool.

În ceea ce privește expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă folosirea mijloacelor de protecție adecvate (căciuli, mănuși, fulare și îmbrăcăminte corespunzătoare). De asemenea, este bine ca aceste persoane să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conținut de alcool.

Comentarii

WORDPRESS: 0